VCH Zitvolleybal maakt al een paar jaar deel uit van Volleybal Club Hoofddorp en wordt door een aantal leden fanatiek gespeeld.

• Schuiven, spelen, schuiven spelen, en beiden doe je met je armen.
  • Stilzitten is er echt niet bij bij zitvolleybal. Je duikt alle kanten op, en ja ook vooruit. Een pancake kan je ook hier maken.
  • Springen is er niet (de billen moeten op de grond blijven) bij dus je moet het vooral van de techniek en tactiek hebben.
  • Het absoluut een uitdagende sport is. En zeker niet alleen voor mensen met een beperking. Er spelen veel mensen zitvolleybal omdat het juist zo’n leuk snel spelletje is.

Maar goed, hoe ging het de afgelopen wedstrijden? Het positieve is dat we ook dit jaar weer vooruit zijn gegaan! We bewegen veel meer en zijn alerter wat maakt dat we steeds vaker spannende wedstrijden hebben.

Omdat de sport nog niet zo heel groot is (al is er dit jaar een extra divisie bij gekomen wat aangeeft dat de sport groeit) spelen we gemiddeld 1x per maand 3 wedstrijden per dag ergens in Nederland. Op 30 maart was dit in Mill (Brabant) en 13 april in Koog aan de Zaan. En dat maakt dat je er een gezellige dag van maakt.

De twee wedstijden die er uitsprongen de laatste wedstijden waren die tegen Spirit en Gespos.

Tegen Spirit (‘s-Hertogenbosch), de wedstrijd welke als eerste op 30 maart werd gespeeld, gingen we direct lekker van start (iets wat normaal gesproken niet onze sterkste moment is). We zaten er direct lekker in. Schoven lekker, namen alle ballen en konden lekker druk zetten. De eerste set wonnen we relatief makkelijk nadat we eerst even achter stonden. De 2 set dachten we dit kunstje even te kunnen voortzetten zeker omdat we voor stonden in de eerste helft van de tweede set. Helaas zorgde een goede serveerder en sterke grote aanvaller aan het net bij de tegenstanders (wat was hij lang….) dat we op gelijke hoogte kwamen. De derde set ging weer gelijk op. Toch konden we net niet winnen.

Zo ook in de wedstrijden tegen Gespos (uit Oss).  Wat gingen de sets mooi gelijk op. En dat ondanks dat de lengte van de gemiddelde tegenstander. We waren alert, pakten alle ballen, schoven regelmatig het veld uit om de ballen te pakken en sloegen er op los zodat we regelmatig de gaten konden vinden bij de tegenstander. En dus kwamen we op 1-1 in sets te staan. We spelen  best of 3, dus de laatste set zou de doorslag geven. Lang ging het gelijk op. We vochten als leeuwen en leeuwinnen maar helaas. Met 2 punten verschil verloren we de wedstrijd.  Wat erg jammer was.

Ok, we verliezen ook wel met grotere cijfers (maar dat blijft een stuk minder leuk om te schrijven). Toch blijft de sfeer in de groep goed en zetten we de schouders er weer onder bij de volgende wedstrijd.

Denk je nu, dat wil ik ook wel eens proberen? Veel tellers bij onze thuiswedstrijd hebben gezien hoe leuk en snel ons spelletje is.
Wil ook jij dit een keer ervaren? Kom dan eens gezellig proberen en ervaren hoe leuk het wel niet is. Of je nu een beperking hebt of niet. Dat maakt helemaal niet uit.
We trainen op de vrijdag avond van 19.30 tot 21 uur in de FBK hal.