In Memoriam Edith van der Maarl

Op vrijdag 19 april om 23.35 uur is Edith Rijnders-Van der Maarl na een slopende ziekte overleden.
Edith was sinds 2007 lid van VCH. Zij was jarenlang een zeer geliefde trainster van een aantal recreanten groepen.
Ook gaf zij training aan de zitvolleyballers en in de zomer gaf ze beachvolleybaltraining aan de recreanten. Daarnaast was ze ook vaak present als er iets voor de club moest gebeuren; in 2017 heeft ze hiervoor nog de Dick van Ecktrofee ontvangen, onze prijs voor VCH vrijwilliger van het jaar.

Zelf was ze lid van recreantenteam VCH XR2, beter bekend onder hun toernooiennaam VCH Campingrecreanten, waarmee ze afgelopen jaren vele malen recreantenkampioen is geworden. Ook was ze vaak en graag aan het meespelen bij VCH Beach.
Ruim een jaar geleden gingen schouderklachten maar niet over en bleek na onderzoek dat er tumoren in haar lichaam zaten. Ze moest al snel het spelen zelf opgeven. De volleybaltrainingen wilde ze zolang mogelijk blijven geven, en dat lukte ook tot afgelopen November. Helaas bleken toen de tumoren verder uitgezaaid en enkele weken later kwam het bericht al dat ze was uitbehandeld.

Hoe geliefd ze was bleek wel uit feit dat vele VCH-leden haar zijn komen opzoeken in hospice Bardo, waar ze sinds begin December verbleef. Ook kreeg ze tot het einde vrijwel dagelijks nog kaarten van VCH leden. Ze was heel erg blij en dankbaar voor alle kaartjes en bezoekjes.

Edith was sinds 3 jaar weduwe. Edith heeft tot haar grote blijdschap in Januari nog de geboorte van haar 2e kleinkind mogen meemaken, nadat de 1e afgelopen herfst is geboren. Wij wensen haar kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte met dit grote verlies.
Edith is slechts 61 jaar geworden.

Komende vrijdag, is de uitvaartdienst van Edith. In verband met de beschikbare capaciteit bij het crematorium is dit alleen voor genodigden.

3 reacties

 1. Ehsan Alizade. Radin Alizade

  Wij wensen haar kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte met dit grote verlies.
  Zij was aardig jammer dat zo gehoord hebt

 2. Bert van Manen

  Geachte Familie,
  Van harte gecondoleerd met dit grote verlies, wens jullie heel veel sterkte voor nu en in de toekomst.
  Bert van Manen.

 3. Mariska Rijke

  Achh Edith! Sterkte aan iedereen. Ik vond Edith altijd een fijne en betrokken trainster.
  Liefs,
  Mariska Rijke

Reacties zijn gesloten.