Algemene info
Nadat de NeVoBo besloot om te stoppen met het Internationale Minitoernooi in Papendal, is VCH in 1997 gestart met het organiseren van miniweekenden. Jaarlijks gingen we naar Heemstede (sportpark Groenendaal). Maar sinds 2024 is dat niet meer mogelijk. Er wordt gezocht naar een alternatieve locatie. 

Voor wie is het weekend?
Het is een weekend voor mini’s en jeugd. Het programma is gericht op beide groepen. Sommige spelen doen de mini’s en de jeugd samen, andere spelen doen de groepen apart van elkaar. Bepalend voor of je mini of jeugd bent is je leeftijd. In sommige gevallen kan in overleg met de leiding hierop afgeweken worden. Voor A-jeugd is er sinds 2004 ook een recept uitgevonden waardoor zij ook betrokken kunnen blijven. Het weekend zorgt ervoor dat jeugd- en minileden uit meerdere leeftijdscategorieën elkaar leren kennen. En dat is te merken tijdens de trainingen en wedstrijden gedurende het seizoen!!!

Overnachten
Iedereen slaapt in eigen meegebrachte tenten. De mini’s slapen op een ander gedeelte op het terrein dan de jeugd. Heb je zelf geen tent, regel dan een plekje bij een vriendje of vriendinnetje. Heb je wel zelf een tent, dan is het natuurlijk erg gezellig om daar samen met een vriendje of vriendinnetje in te slapen. Het leuke is dat de mini’s dus geen last van de jeugd zullen hebben, wanneer zij gaan slapen. ’s Avonds is er vaak nog een apart programma voor de jeugd.

Vervoer heen en terug
Iedereen wordt verwacht met eigen vervoer naar Heemstede te komen (op de fiets is ook goed mogelijk!!). Meerijden mag, regel dit graag van te voren even zelf. Lukt dat niet, neemt u dan even contact op met de begeleiding, dan zullen wij proberen iemand voor je te vinden.

Wanneer het kamp is
Het kamp wordt gehouden in een weekend in juni. Om mee te mogen met kamp moet je een jeugd- of minilid zijn van VCH. De inschrijfformulieren voor het weekend worden uitgedeeld op de trainingen. Hou ook de site (www.vchoofddorp.nl) goed in de gaten! Daar kan je te zijner tijd het inschrijfformulier downloaden.

Kosten
De kosten zijn nog niet bekend, maar zullen rond de € 60,- zijn. Hierbij zijn inbegrepen kosten voor overnachting, eten en drinken, huur sportzaal en zwembad, kampshirt, spellen, trainingen, materialen, begeleiding, etc.

Betaling
Helaas komt het elk jaar weer voor dat ouders niet op tijd betalen en we bij de aankomst van de kinderen op het kamp nog om het inschrijfgeld moeten vragen. Wij moeten echter bijna alles voor het kamp (eten, accommodatie, materialen, enz.) al van te voren inkopen en betalen. We zijn daarom helaas genoodzaakt kinderen pas definitief in te schrijven als de betaling binnen is.

Aspirant begeleider;
Voor oudere jeugdleden (vanaf 17 jaar) kun je er voor kiezen om als aspirant begeleider mee te gaan. Je wordt dan ook uitgenodigd voor de opstartvergadering. Op deze vergadering brainstormen we over het thema, worden taken verdeeld en afspraken gemaakt. Als aspirant begeleider kun je dan kiezen voor een bepaalde taak die je samen met een ‘ervaren rot’ gaat voorbereiden en uitvoeren. Tijdens kamp kun je waarschijnlijk nog wel gewoon meetrainen en zwemmen. Maar op alle andere momenten wordt er van je verwacht dat je probeert mee te denken en te doen als begeleider. Je neemt als het ware een kijkje in de keuken, en kunt zo ontdekken of het iets voor je is. Er zijn in de toekomst waarschijnlijk maar een beperkt aantal aspirant begeleiderplaatsen. Wanneer je als aspirant begeleider meegaat, betaal je geen/beperkte VCH weekendkosten.

Ouderinformatie
Tijdens het VCH Volleykamp zijn wij in geval van nood bereikbaar, de telefoonnummers volgen. Zorgt u ervoor dat u tijdens het weekend óók bereikbaar bent? Er is altijd minstens 1 gediplomeerde EHBO-er aanwezig.