VCH MA1 zonder setwinst in Abcoude

Zaterdag 16 maart jl. moest VCH MA1 uit tegen Abcoude MA1.
Dit is de eerste keer dit seizoen dat wij tegen Abcoude moeten spelen.

Volgende week zaterdag 23 maart 2024 om 15:00 uur is de return bij ons thuis in de FBK-hal.

Wij gaan op de reis met Zara, Jennifer, Byoux, Marina, Faidra, Lara en Floor. Dus 7 meiden van VCH MA1. De vader van Lara, de moeder van Marina en de moeder van Byoux gaan mee als supporters. Het zou nu echt een keer leuk zijn als de meiden de winst mee naar Hoofddorp zouden nemen.

Iedereen heeft er zin in. De meiden beginnen om 13:30 uur aan de wedstrijd warming-up. Abcoude MA1 is een sportief team, dit blijkt al bij het inslaan. Dus het belooft een leuke en sportieve wedstrijd te worden.

Om 14:00uur begint de wedstrijd. De 1e set zitten de meiden van VCH MA1 er meteen bovenop. Bewegen goed, echter ze komen net 1 stapje te kort / te laat. De 1e set wordt met 25-15 verloren. Helaas zal dit ene stapje te kort / te laat onze meiden blijven achtervolgen gedurende de gehele partij.

De 2e set verloopt namelijk op dezelfde manier. Hoe de meiden ook rennen, passen, setten en aanvallen Abcoude heeft steeds een antwoord. Het zijn lange meiden en ze kijken goed waar de gaten bij VCH MA1 zitten. Abcoude wisselt de aanval goed af met prikballen of door diep achter in de hoeken de bal te plaatsen. De vloer in deze sporthal is gladder dan bij ons. Hier hebben onze meiden best wel (helaas) last van. De 2e set wordt met 25-14 verloren.

In de 3e set gaat het beter. De set gaat gelijk op. Abcoude maakt slordige fouten en hiervan maakt VCH MA1 dankbaar gebruik. Ook de supporters van Abcoude zijn sportief en klappen mee als VCH MA1 punten scoort. Toch weet VCH MA1 deze set niet te winnen. Er wordt verloren met 25-20. Echt super jammer!

De 4e set gaat niet zo goed. De energie is eruit en de meiden hebben geen vertrouwen meer in een setwinst. Deze set wordt met 25-11 verloren.

Ondanks de stille hoop gaat VCH MA1 niet naar huis met de zege, maar wederom met een verlies van 4-0. Maar we blijven positief. Wij gaan dit seizoen nog een wedstrijd winnen. Dit geloof blijft bestaan en houden we vast.

Zaterdag 23 maart 2024 zou VCH MA1 om 15:00 uur thuis spelen tegen Abcoude MA1. Echter Abcoude kan geen team bij elkaar krijgen. Dus deze wedstrijd is verplaatst naar woensdag 27 maart 2024 om 18:00 uur in de FBK-hal.

Groetjes van team VCH MA1