VCH MA1 pakt set tegen Abcoude

Gisterenavond, 27 maart jl. moest VCH MA1 de verplaatste wedstrijd tegen Abcoude MA1 thuis in de FBK-hal spelen. Op 16 maart 2024 speelden VCH MA1 uit tegen Abcoude MA1 en werd er met 4-0 verloren. Deze wedstrijd zit nog vers in het geheugen en onze meiden weten wat hun te doen staat. In ieder geval 1 set winnen, want dit behoort zeker tot de mogelijkheden.

Het team van VCH MA1 bestaat deze avond uit 8 meiden: Jennifer, Byoux, Lara, Nora, Evy, Floor, Marina en Faidra. Zara is er niet bij.

Aangezien er tot 18:00 uur in de FBK-hal wordt gevoetbald, is het snel het veld opzetten, verzorgen van de wedstrijd warming-up en inspelen. Dus om 18:20 uur klaar voor de wedstrijd tegen Abcoude MA1. Coach Mark haalt nog even de punten naar boven die op 16 maart minder gingen en waar vanavond de focus op gelegd moet worden.

Helaas werd deze tactiekbespreking niet lekker uitgevoerd. De meiden speelden ver onder hun kunnen en de 1e set werd met 4-25 verloren. Medeoorzaak was dat nr. 74 van Abcoude MA1 heel goed bovenhands serveerde en plaatste de servicebal precies waar zij de bal wilde hebben.

De 2e set ging een stuk beter. VCH MA1 kwam beter in haar spel en kon Abcoude MA1 het op sommige momenten zeer lastig maken. Ook werd VCH MA1 in deze set steeds meer een team en de meiden gingen voor elke bal. Toch werd de 2e set met 13-25 verloren. Jammer, maar we blijven positief.

De 3e set begon goed. VCH en Abcoude gingen gelijk op. Abcoude liep iets uit, maar door een goede service-reeks van Byoux kwam VCH MA1 langszij en op voorsprong. Bij het vormen van een blok en het neerkomen kwam Nora op de voet van Marina en schoot het in haar kuit. Nora viel met veel pijn helaas uit. Floor nam haar positie over. Gelukkig liet VCH MA1 zich door dit incident niet van de wijs brengen en werd deze set met 25-19 gewonnen! Zeer verdiend en positief voor onze meiden. Dit smaakt naar meer.

De 4e set werd helaas een kopie van de 1e set. Abcoude MA1 liep snel uit en VCH MA1 kon geen aansluiting vinden. Helaas botsten in deze set Faidra en Marina ongelukkig tegen elkaar, waardoor Faidra geblesseerd uitviel. Deze set werd met 7-25 verloren.

Uitslag verlies met 1-3. Wel positief dat er vanavond 1 set werd gewonnen. Ik ben trots op de meiden en hopelijk is dit een opsteker voor de komende 2 wedstrijden tegen Zaanstad en Albatros.

Wederom dank aan Anke en Daphne voor het bijhouden van de stand tijdens deze wedstrijd. Zaterdag 6 april 2024 speelt VCH MA1 om 11:15 uur uit tegen Zaanstad MA4.

Groetjes van team VCH MA1