Loogman VCH H1 weet ‘‘10 punten-wedstrijd’’ te winnen

Na het vorige verlies tegen PDK twee weken geleden kon Loogman Heren 1 op bezoek bij nummer 2: Gemini-S en opnieuw PDK geen punten mee naar huis nemen.

Op vrijdag 15 maart stond de uitwedstrijd tegen direct concurrent Almere Buiten op het programma. Op het spel stond het ontlopen van de P/D wedstrijden.

In aanloop naar de wedstrijd was het nog even spannend of Victor de wedstrijd ging halen. Gelukkig voor Heren 1 was Victor voldoende hersteld van zijn duim om toch te kunnen spelen. Met een verder volledig fitte selectie reisde Heren 1 af naar Almere Buiten. Met de sfeer zat het goed en het vertrouwen in een overwinning was aan alle kanten te voelen.

Na een toch wat rommelige eerste set waarbij heren 1 vooral zelf de fouten maakte werd het op het einde toch nog even spannend. Maar uiteindelijk wist Loogman Heren 1 met een veel scorende Stef op midden de set met 27-25 te winnen.

Inmiddels was ook het publiek bestaande uit een viertal speelsters van D1 en inval coach Esli aangekomen om Heren 1 de rest van de wedstrijd aan te moedigen. In de 2e en 3e set werd duidelijk dat VCH veel sterker was in de rally en veel van de grond kon houden. Beide sets werden met 25-20 gewonnen.

In de laatste set was het geloof bij Almere Buiten weg waardoor Heren 1 met 25-16 won en daarmee eindelijk 5 punten kon meenemen naar Hoofddorp.
Dat dit 5 belangrijke punten zijn mag wel duidelijk zijn gezien de stand. Want het verschil tussen beide teams is nu 8 punten geworden.
Met nog 3 wedstrijden te gaan ziet het er nu stuk beter uit voor Loogman VCH Heren 1 om de P/D te ontlopen.

Aanstaande zaterdag 23 maart speelt Loogman VCH Heren 1 weer thuis tegen Switch H1.