VCH start Sportspeeltuin

Zoals al eerder aangekondigd zijn we druk bezig met het opzetten van een volleybal-, tegenwoordig sportspeeltuin genoemd.
En dat gaat lukken! Voor het begeleiden van deze activiteit zijn we trots te kunnen aankondigen dat we Orhan Karakoyun bereid hebben gevonden dit op te zetten. Orhan is een professional die deze activiteit op meerdere plekken in het land uitvoert, met succes. 

Wat is de sportspeeltuin ook alweer? 

De sportspeeltuin is een programma waarbij kinderen tijdens de lessen vooral lekker aan het spelen en bewegen zijn, terwijl ze ongemerkt aan hun motorische vaardigheden werken. Wat het extra leuk maakt: de ouder doet volop mee (sportkleding aan dus)!  

De focus van deze activiteit ligt niet direct op het beoefenen van volleybal, maar op de grondvormen van bewegen die van belang zijn binnen het volleybal, namelijk gooien en springen. Het gaat om het breed motorisch ontwikkelen van kinderen dus ook de andere grondvormen komen aan bod. 

Ondanks dat er niet specifiek gevolleybald wordt, kunnen de volleybalmaterialen wel gebruikt worden, zoals de ballen en het net. Hierdoor maken de kinderen wel kennis met de sport en de vereniging.
Vanaf 6-7 jaar kunnen de kinderen eenvoudig instromen bij onze CMV mini afdeling. 

Vanaf welke leeftijd kan dit en hoe werkt het verder?  

We beginnen met een groep in de leeftijd van 4-6 jaar, en we hopen dit later uit te breiden met een extra groep van 2-4 jaar.
We gaan starten op de maandagmiddag van 16:00-16:45 uur, in de FBK.
De activiteit wordt per maand geïncasseerd en kost €30,-, wat neerkomt op €7,- per les. Er is 1 maand opzegtermijn.
Dat is dus iets anders dan het reguliere lidmaatschap van de vereniging. In vakanties gaat de activiteit zoveel mogelijk door.  

We willen op maandag 1 april (geen grap) starten met een promotie dag, maar voor een succesvolle opstart willen we de animo onder de leden peilen.
Het is voor de vereniging belangrijk dat we opstarten met voldoende deelnemers.  

Leuk! Ik wil meedoen met mijn kind! 

Als je een kind hebt in de leeftijd van 4-6 jaar en zo snel mogelijk mee wil doen, vragen we je om te mailen naar sportspeeltuin@vchoofddorp.nl. Dan zetten we je op de deelnemerslijst.
Heb je jongere kinderen in de leeftijd van 2-4 jaar waarmee je dit ook heel erg graag zou willen doen? Laat het ons dan ook weten, daar maken we een wachtlijst voor.
Bij voldoende animo starten we dat op! 

Tot slot, we zijn erg blij dat we deze activiteit kunnen toevoegen aan ons aanbod. We zien dan ook uit naar deze nieuwe tak binnen onze vereniging.
Vind jij het leuk om de coördinatie op je te nemen? Mail ons dan ook even!
Het gaat dan om het contact met nieuwe leden en het regelen van de incassogegevens zodat de penningmeester kan incasseren.
Weinig werk, wel heel belangrijk! 

Namens het bestuur, 

Rudie en Esli 

Ps. Stuur de link van dit bericht gerust door naar andere ouders met kinderen in deze leeftijdscategorie, die niet bekend zijn met volleybal!