VCH MA1 onderuit tegen koploper

Er is een maand radiostilte geweest, maar voor VCH MA1 begint het vervolg van de competitiewedstrijden. Dus ook de wedstrijdverslagen 😊.
Op zaterdagmiddag 9 maart jl. om 15:00 uur is het zover. VCH MA1 moet het opnemen tegen koploper Zaanstad MA4.

VCH MA1 staat helaas onderaan. Dus voor de meiden van MA1 geen druk en kunnen dus hun eigen spel spelen. Er valt niets te verliezen, enkel te winnen!
En de meiden van VCH MA1 hebben er zin in. Iedereen (9 meiden) zijn aanwezig: Zara, Jennifer, Byoux, Lara, Nora, Evy, Floor, Marina en Faidra.

Zara is aanvoerder. Byoux en Jennifer moesten de wedstrijd van 13:00 uur fluiten en hadden het geluk (wel spannende wedstrijden) van een 5 setter. Maar zijn toch op tijd bij hun team.

Lekker inspelen en een goede wedstrijd warming-up. Coach Mark heeft de meiden toegesproken. Speel je eigen spel. Heb plezier en doe er alles aan om in ieder geval een set te pakken. Zou toch fantastisch zijn tegen koploper Zaanstad.

Timo (onze penningmeester) is de scheidsrechter vandaag. Anke verzorgt de puntentelling en Jessica kwam kijken en haar “oude” team aanmoedigen. De 1e set begon goed. De meiden van VCH MA1 stonden meteen ‘aan’ en gingen voor elke bal. Dus de stand liep gelijk op. Echter bij de stand 13-12 bleef VCH hangen, Zaanstad liep uit en won de 1e set met 13-25.

De 2e set begon precies hetzelfde als de 1e set. VCH en Zaanstad zijn aan elkaar gewaagd en het loopt wederom gelijk op. Aanvoerder Zara deed heel goed haar taak als aanvoerder. Zette de verdediging goed neer en motiveerde haar team. Ondanks het feit dat iedereen haar uiterste best deed en er mooie en spannende rally’s ontstonden, was VCH MA1 helaas niet instaat om de 2e set te winnen. Er werd met 18-25 verloren.

De 3e set is een kopie van de 1e set. Ook deze werd met 13-25 verloren. Helaas zorgde VCH MA1 niet voor een sensatie en werd ook de 4e set met 15-25 verloren.

Maar coach Mark was tevreden over de inzet van het hele team. Er werden goede passes gegeven richting de setter en werd goed aangevallen. Uiteraard zijn er ook punten voor verbetering en hiermee gaan de meiden aan de slag. Uiteindelijk gaat het dit seizoen nog een overwinning opleveren. Daar ben ik van overtuigd. Maandag 11 maart gewoon weer lekker trainen in de FLM-hal.

Zaterdag 16 maart 2024 speelt VCH MA1 om 14:00 uur tegen Abcoude MA1.