VCH MA1 op bezoek in Noordwijk

Na de teleurstellende 4-0 nederlaag tegen Scarabee en een volle week hard te hebben getraind, is VCH MA1 klaar om haar 1e overwinning binnen te halen. Vol goede moed en bepakt en bezakt met 6 MA1 speelsters (Zara, Jennifer, Byoux, Nora, Marina en Faidra) en trouwe supporters Jacqueline (moeder Zara), Anke (moeder Nora) en Karin (moeder Byoux) rijden de auto’s naar NOVO te Noordwijk. Voor sommige is deze wedstrijd een beetje vroeg, zaterdag 11:00 uur 😊

Op tijd aangekomen, is het tijd voor een goede wedstrijd warming-up. Byoux is deze keer aanvoerster.

Coach Mark is een beetje van de leg als de scheidsrechter om fysieke spelerspassen vraagt. Maar de passen in de wedstrijd-app met de mooie jonge foto’s uit het Mini-tijdperk worden door de scheidsrechter 1 voor 1 goedgekeurd.

We kunnen van start. De 1e set is een beetje onwennig. Te snel op grote achterstand. Kort gezegd: 1e set wordt verloren met 25-14. De coach heeft de meiden toegesproken en hopelijk resulteert dit in de winst van de 2e set. Maar de toespraak heeft niet geholpen. De 2e set wordt met 25-9 verloren. Het ontbreekt deze set aan concentratie en de duidelijke wil om te winnen.

Maar niemand laat de moed hangen. De 3e set gaat gelijk op, maar VCH staat iedere keer een paar punten voor. De meiden zijn geconcentreerd aan het spelen. Laten duidelijk zien dat ze willen winnen. Dit zie je ook duidelijk in het spel terug. En in stand. Het staat op een gegeven moment 21-23 voor VCH. Dit wordt de 1e setwinst van het nieuwe seizoen. Maar nee, een paar domme pech ballen en meer geluk bij de tegenstander NOVO wordt deze set helaas verloren met 25-23. Echter heel jammer, deze set-winst zou verdiend voor VCH MA1 zijn.

Dan maar voor de 4e set. Al snel komt VCH MA1 op achterstand, maar de winnaarsmentaliteit komt snel weer boven. De achterstand wordt in gelopen. Maar op het laatst blijkt de achterstand toch iets te groot. De 4e set wordt verloren met 25-21.

Ondanks het verlies met 4-0 valt er positief te melden dat het spel vele malen beter is dan de 1e wedstrijd. De komende week weer hard trainen en dan op naar competitiewedstrijd 3: VCH MA – De Waterlanders MA1, zaterdag 14 oktober 2023 om 13:00 uur.