VCH Heren 4 wint na matige seizoenstart

Na drie verliespartijen op rij konden de mannen van VCH Heren 4 eindelijk 5 punten bij laten schrijven in de stand in de 3e klasse C.

Een competitie met wat nieuwe teams uit Zuid-Holland en dus ook nieuwe bestemmingen.
De eerste wedstrijd werd gespeeld bij VCS in Sassenheim. Ondanks de feestweek en kermis rond de sporthal werd toch een parkeerplaats gevonden en kon er op tijd aan de wedstrijd begonnen worden. Door het ontbreken van Jan als spelverdeler en Marcel op midden werd gestart met basis: Koos, Gerco, Piet, Anjo, Danique en de ingehuurde Stijn, die in de zomer een transfer maakte naar Heren 3. De nieuwe speler, Dereje was de 7e man.
De eerste set van het seizoen werd gewonnen met 19-25 en een spannende wedstrijd ontwikkelde zich met setstanden 25-23, 25-23 en een teleurstellende 25-15.
Met het gevoel dat we best wel aardig gespeeld hadden en er meer in had gezeten werd het eerste punt gevierd met een drankje en een hapje.

De 2e wedstrijd was tegen oude bekende Spaarnestad H13. Uit de basis ontbraken Jan, Piet en Anjo en daarom werden good old Richard en Marcelo toegevoegd aan de selectie. De eerste 2 sets waren spannend, 21-25 en 25-27 maar daarna kon VCH het Spaarnestad niet meer lastig maken 16-25 en 11-25.

Maandag 9 oktober werd H4 verwacht in Noordwijk in het mooie sportcomplex Duinwetering.
Ook hier ontbrak Jan nog en werd er gestart met Koos, Gerco, Piet, Anjo, Marcel en Danique. In de 2e set sloot ook Dereje aan die meteen aan de bak kon omdat Piet een duimblessure had opgelopen.
Vanwege de afwijkende belijning, het volleybalveld was voor de verandering nu vaag groen, werd er vooraf extra aandacht besteed aan het juist serveren op straffe van een rondje bij een voetfout. Helaas was het Gerco die de pineut werd na het affluiten op voetfout.
Verder werd het een teleurstellende avond met setstanden 25-16, 25-19, 25-17 en 25-22. De laatste set werd nog enigszins spannend door een uit achterstand terugvechtend VCH maar er kon niet doorgedrukt worden zodat de 4-0 nederlaag, maar het rondje van Gerco, in het sportcafé verwerkt moest gaan worden. Maar helaas, deze was op maandag gesloten (waar hebben we dat meer gezien …)

Op woensdag 11 oktober meteen de volgende wedstrijd, en een echte streekderby tegen VHZ uit Nieuw-Vennep.
Jan maakte deze avond zijn rentree in Heren 4 en zodoende kon ook systeem 4-2 weer gespeeld worden met Jan en Koos op spelverdeling.
Piet ontbrak nog door de blessure en onze supersub Richard was weer bereid ons te versterken.
VHZ was met een nieuw en jong team gekomen wat duidelijk nog niet op elkaar ingespeeld is.
VCH kon in de 1e set profiteren van veel servicefouten en de set naar zich toetrekken met 25-18, daarna ging het lopen bij VCH en werden de volgende sets met redelijk gemak binnengehaald 25-10, 25-17 en 25-13 en werden 5 punten toegevoegd aan het ene punt van wedstrijd 1.
Dit werd nu wel uitgebreid gevierd plus het beloofde rondje van Gerco in het sportcafé, wat wel open was.

Woensdag 18 oktober kun je VCH Heren 4 zien spelen in de FBK tegen Spaarnestad Heren 14.
Dit team staat met 2 punten uit 2 wedstrijden lager in de stand dus kan Heren 4 gaan voor een 2e overwinning.

Wordt vervolgd …