Kampweekend magisch succes

Vanaf 19.00 uur waren de kampdeelnemers welkom om de magische wereld van het VCH weekend te betreden, met Wouter aan het hek voor de administratie versterkt door magisch verkleedde leidingleden

 

konden de deelnemers met een toverspreuk binnenkomen om er een fantastisch weekend van te maken.

Anders dan anders sliepen we dit jaar in de zaal in plaats van buiten de zaal op de ligweide in tentjes. Een andere inrichting, maar met het weer van het weekend was dat af en toe niet heel erg. Met een avondspel voor mini’s en een trefbalspel voor de jeugd werd afgetrapt na een rondje over het terrein om met elkaar en de nog nieuwe locatie kennis te maken. Om ongeveer 22.30 uur was het tijd voor de mini’s om terug te keren van het spel en voor de Jeugd om aan de slag te gaan, om vervolgens om 23.30 uur muisstil terug te keren in de zaal waar de mini’s al in hun bed lagen (want slapen wilde nog niet echt lukken).

De volgende ochtend was het alweer vroeg dag en werd om 7.45 uur de muziek aangezet en niet veel later de verlichting in de zaal om iedereen uit bed te trommelen en klaar te maken voor de ochtendgymnastiek. Met een heerlijk ontbijt met meegebracht broodbeleg en dankzij de goede voorbereiding van Arianne konden we er een volle dag tegenaan! Met een speurtocht door de wijk werd de omgeving van Hillegom ontdekt om vervolgens na de lunch dan toch echt te gaan volleyballen, omdat we maar de helft van de zaal konden gebruiken omdat de andere helft bezaaid was met luchtbedden, slaapzakken en tassen met kleding werd tegelijkertijd buiten met de andere helft van de groep Levend Bingo gespeeld en was er ook nog tijd om samen karaoke te zingen. Milan vertolkte hier voor de tweede keer zijn zelfgemaakte kamplied (op bekende melodie maar volledig zelf ingezongen en gespeeld), die dat weekend nog een stuk vaker te horen was. Met ook bij de Vosse en snackbar in de buurt kon het altijd goede zaterdagavondmaal met friet met een lekkere snack niet stuk, om toch nog een beetje groen binnen te krijgen werden er ook de nodige komkommer gesneden door alleskunner Marco!

Na het eten kon de tweede lange avond van het kamp beginnen en werd er afgetrapt met een spannend avondspel: Wie is de heks?! In groepjes werden opdrachten voltooid, maar werd een van de deelnemers zonder dat de rest het wist benoemd tot heks om de spellen en daarmee de score van het team te saboteren. Na het avondspel was er tijd voor een afgeslankte bonte avond, dit keer geen acts, maar een quiz door quizmaster Frank om zo de leiding wat beter te leren kennen; met 2 waarheden en 1 leugen moesten de teams zorgen dat hun leidingleden niet gestraft zouden worden. Helaas voor Rik (en Frank) kwam hun groepje op de onderste plek terecht en stond er een challenge te wachten, gelukkig viel die mee en wisten beiden de dans te ontspringen, Milan als nieuw leiding lid moest toch geloven aan de straf en werd bekogeld met waterballonnen, best koud op de zaterdagavond om 21.00 uur met zo’n graad of 16! Met nog een dropping voor de jeugd en een gezellige gezamenlijke afsluiting voor de mini’s werd de zaterdag rond 02.30 afgesloten en was het tijd om tot rust te komen voorafgaand aan de laatste dag.

Op zondag stond er net als op zaterdag een fanatieke ochtendgymnastiek op de planning om weer wakker te worden die voor menigeen toch wat aan de vroege kant kwam, zo om 08.00 uur, maar toch werd er fanatiek meegedaan. Na het ontbijt dat volgde werd verplaatst naar de hal om een mix-toernooi met teams gemixt met jeugd en mini’s te spelen. Na een vroege lunch met goed vullende broodjes knakworst kon er vanaf 12.00 uur worden gezwommen in het bijgelegen buitenzwembad, wat weertechnisch gelukkig goed uitkwam! Met de nodige showduiken van de springplanken liet men zich van hun beste kant zien. Moe maar voldaan waren we rond 14.00 uur terug op het kampterrein om daar met z’n allen het weekend met de ouders af te sluiten, het inmiddels welbekende kamplied VCH kan toveren werd nog een laatste keer vertolkt met leadzanger Milan en echode nog lang na in onze hoofden.

We kijken terug op een ontzettend gezellig, leuk, magisch volleybalweekend en we willen iedereen die mee was bedanken voor het tot een mooi feestje maken van dit weekend. We kijken nu al uit naar volgend jaar en zullen ons best doen om er weer net zo’n groot succes van te maken als dit weekend is gelukt. We hopen dat jullie inmiddels weer een beetje zijn bijgeslapen en zien jullie graag snel weer!

Magische groetjes van de kampleiding,

Sabine, Victor, Ryanne, Frank, Denise, Brigitte, Wouter, Milan, Thijmen, Marco, Linda, Andrea, Arianne en Rik