VCH MA1 op bezoek bij Waterlanders MA1

VCH MA1 heeft 2 wedstrijden op rij gewonnen en is in de winning mood. Vanavond (vr 17/11) geen training, maar de 6e competitiewedstrijd tegen de koploper Waterlanders in Nieuwkoop.

Het is nog een heel avontuur om op vrijdagavond in het donker de sporthal in Nieuwkoop te bereiken. Het is slecht weer en de weg daar naar toe is ook slecht verlicht. De vaders van Nora en Lara en de moeder van Jennifer rijden deze keer. We zijn op tijd vertrokken vanaf de FBK-hal, maar al snel wordt er door 2 volgauto’s een afslag gemist, waardoor een paar meiden net op tijd (even voor 19:00 uur), maar wel veilig de sporthal bereiken.

Jessica en Marina zijn er niet bij. Gelukkig zijn de meiden Ymke en Anna uit MB1 bereid om met ons mee te doen.

De tegenstander heeft begrip voor de wat late aankomst en VCH krijgt tijd voor een goede warming-up.

De 1e set begint om 19:15 uur en de meiden van VCH MA1 hebben er zin in. Ze zijn gedreven en zijn halen alles uit de kast. Ondanks dat Waterlanders ver bovenaan staat, is VCH MA1 gelijkwaardig. Wij volgen goed en laten Waterlanders niet uitlopen in deze set. Er wordt goed geserveerd, scoren goede punten en er zijn leuke rally’s. Helaas wordt de 1e set met 25-18 verloren.

De 2e set begint super. Er wordt heel goed geserveerd door Ymke. VCH MA1 komt op voorsprong, maar helaas laat Waterlanders VCH MA1 niet uitlopen. Ze komen terug en maken de laatste punten, waardoor de 2e set met 25-20 wordt verloren. Maar ook deze set speelt VCH MA1 op een zeer waardig niveau. VCH MA1 is echt een team en voor iedere bal wordt gevochten.

Ook de 3e set gaat gelijk op en VCH MA1 heeft de kans om deze set te gaan winnen. VCH bereikt als 1e de 20 punten. Maar helaas zit het geluk niet mee, ondanks de aanmoedigen van de supporters van VCH vanaf de tribune. Ook deze set wordt met 25-20 verloren.

Dan maar de 4e set winnen. Want dit zou verdient zijn voor het spel dat VCH MA1 laat zien. En de winst van deze set zou ook een opsteker zijn voor de meiden van VCH MA1. Want er wordt strijd geleverd. VCH MA1 loopt uit, maar dan komt ook deze set Waterlanders weer bij en langszij. Ook deze set wordt gewonnen door Waterlanders.

De wedstrijd is verloren met 4-0, maar het had zo ook een 3-2 wedstrijd kunnen zijn.

Meiden, jullie hebben inzet en goed spel getoond. Ik ben trots op jullie. Ga zo door en op deze manier kunnen er nog zeker een paar wedstrijden gewonnen worden.
Dank aan Ymke en Anna voor het meedoen en ook hun getoonde inzet!

Zaterdag 25 november om 15:00 uur is de volgende wedstrijd thuis tegen NOVO MA2.

Tot het volgende wedstrijdverslag!
Groetjes van team VCH MA1