VCS MA1 – VCH MA1 Het verslag

Vorige week heeft VCH MA1 haar 1e overwinning behaald op VCS MA1. Vanavond moeten wij weer uit tegen VCS MA1 in Sassenheim. Het is nog spannend of de wedstrijd wel doorgaat, aangezien het stormt in Nederland en code oranje is afgegeven.Gelukkig zwakt de wind wat af en gaat de wedstrijd door. We verzamelen net als vorige week bij de FBK-hal. Toch nog een bijna ongevalletje tijdens het wachten bij de FBK-hal. Ook daar staan veel bomen. Een deel van dode takken van een boom breken af bij een ‘ruk-wind’ en vallen bijna op Nora. Gelukkig loopt dit goed af.

Marina is er niet bij en Diwa uit MB1 wil heel graag meedoen. Tania, moeder van Jennifer en Tamara, moeder van Jessica rijden ook mee. Dus ook deze keer heeft VCH MA1 toeschouwers bij de uitwedstrijd.

Jessica is aanvoerder deze wedstrijd en neemt het team mee in de wedstrijd warming-up. Als VCH MA1 deze wedstrijd wint, zijn wij verlost van de 5e en laatste plaats.

De 1e set komt VCH op achterstand, maar komt al snel weer bij. Het gaat gelijk op. Gelukkig pakt het team van VCH door en wordt deze 1e set met 24-26 gewonnen door VCH. Dat is lekker. En nu doorgaan.

De 2e set is Diwa even aan de kant gegaan om een broodje te eten. VCS en VCH zijn aan elkaar gewaagd. Ook deze 2e set gaat vanaf het begin gelijk op. Helaas door een paar slordige fouten en wat paniek wordt de 2e set verloren met 27-25.

De 3e set wordt VCH MA1 meegegeven dat iedereen (voor en achter) moeten bewegen en in drieën blijven spelen voor de rust en de opzet van een goede aanval. De aanval moet naar beneden (en geen boogballen) en VCS geen kans geven om aan te vallen. “Agressief” en aanvallend spelen is de boodschap. Het team begrijpt het, laat zien wat er is gezegd en wint de 3e set overtuigend met 15-25.

Coach Mark geeft aan dat het geen 5e setter moet worden. De meiden begrijpen dit en willen dit ook niet. Dus alles uit de kast en vol energie aan de bak. Hoe overtuigend de winst van de 3e set is, gaat de 4e set weer gelijk op. Bij 21-20 vraagt Mark een time-out aan. Hij geeft dat de meiden mee dat zij moeten vechten als leeuwinnen en het GEEN 5e set moet worden. Het geluk is aan VCH-zijde en wij winnen met 23-25.

Uitslag 1-3 winst en alle lof voor Zara, Jennifer, Byoux, Nora, Jessica, Faidra en Diwa. Diwa nogmaals dank voor het meedoen.

Vrijdagavond 17 november om 19:00 uur is de volgende wedstrijd van VCH MA1 uit tegen De Waterlanders. Zij zijn koploper.