Verslag VCS MA 1 – VCH MA1

Voor het noordelijke helft van Nederland is het herfstvakantie. Dus ook voor VCH. Geen trainingen deze week, maar wel een competitiewedstrijd voor MA1. Uit, donderdagavond 26 oktober 2023 om 19:15 uur tegen VCS MA1 in Sassenheim.
VCH MA1 is gebrand om haar 1e wedstrijdoverwinning binnen te halen. Weliswaar uit, maar dat maakt niets uit. Winst is winst.

Marina kan er helaas niet bij zijn, maar gelukkig heeft Ymke tijd en zin om met ons mee te doen. Het was nog een beetje spannend wat Ymke kwam op deze donderdag terug van vakantie. Ondanks de gebruikelijke reisvertraging op Schiphol, is Ymke voldoende uitgerust en klaar om met ons mee te strijden.

Om 18:15 uur verzamelen bij de FBK-hal. Pierre, vader van Nora, vraagt aan Coach Mark of we compleet zijn. Jawel, zegt Mark. Zijn auto zit vol met Zara, Ymke, Jennifer en Byoux. Bij Pierre zitten op dat moment Nora en Faidra. We zien Jessica voorbij rijden op haar fiets. We kunnen gaan, zegt Mark. Mark vergeet helemaal Jessica ☹. Byoux scheeuwt vanaf de achterbank, dat Jessica nog mee moet in de auto. Gelukkig nog net op tijd gestopt. 😊

Om 18:45 uur zijn we aangekomen bij Sporthal Wasbeek in Sassenheim. Daar wordt nog tot 19:00 uur training gegeven aan mini’s / beginners. Meiden zijn omgekleed en starten aan de warming-up. Zara is vandaag aanvoerder.

Om 19:20 uur begint de wedstrijd. We hebben kans om te winnen. VCS staat net boven VCH MA1 met 3 puntjes. De 1e set is weer onwennig. Slordige fouten en veel paniek. Deze set wordt met 25-16 verloren. Praten we niet meer over.

De 2e set start veel beter, meiden zijn gretig en gaan voor iedere bal. VCH MA1 loopt snel uit en de 1e setwinst is in zicht. Een paar zeer goede services aan het einde resulteert in de winst van de 2e set met 14-25.

En nu doorknallen zegt coach Mark. Pierre gaat er op de tribune eens lekker voor zitten. De 3e set gaat gelijk op richting de 20-20. Zowel VCS als VCH worden wat zenuwachtig door de spanning. Helaas is het geluk niet aan de zijde van VCH en deze set wordt met 25-23 verloren.

Dan maar een 5 setter, want winnen gaan we doen vanavond. Net zoals de 2e set is verlopen, loopt VCH MA1 snel uit naar een ruime voorsprong. VCS komt nog enigszins terug, maar de set wordt door VCH MA1 met 21-25 gewonnen!

Even de meiden oppeppen. Meteen aanvallend spelen in de 5e set en uitlopen. Dit doen de meiden en ja hoor: de 5e set is voor VCH MA1 met 9-15.

De 1e overwinning van dit seizoen en uiteraard smaakt dit naar meer.

Volgende week donderdag 2 november om 19:15 uur weer uit tegen VCS MA1 in Sassenheim. Dan gaan wij voor de 0-4 overwinning.