VCH MA1 – Waterlanders MA1

De 3e competitiewedstrijd van VCH MA1, thuis om 13:00 uur. Na 2 verloren wedstrijden is dit het moment om het tij te keren. In de FBK-hal tegen de koploper Waterlanders MA1.

Maar eerst moeten een aantal meiden zich om 09:45 uur melden in de SKWA voor de scheidsrechtercursus. Nora, Jessica en Byoux waren namens MA1 daar aanwezig. Het kost de meiden moeite om op zaterdag lesstof te volgen, immers zaterdag(ochtend) is geen (school)lesdag. Maar het is zeer nuttig en positief: het heeft allemaal met volleybal te maken. De meiden komen zeer enthousiast terug naar de FBK-hal.

Jessica is deze wedstrijd aanvoerder. Zara kan vandaag niet aanwezig zijn, daarom is Liza uit MB1 gevraagd om met ons mee te doen. De gezamenlijke warming-up ziet er goed uit. De meiden zijn fit en hebben er allemaal zin in.

De 1e set verloopt net als de andere 2 wedstrijden. Het ontbreekt aan vechtlust en VCH MA1 komt te snel op te grote achterstand. Alhoewel er regelmatig zeer goed en hard door VCH MA1 geserveerd wordt door Byoux en Jennifer, wordt de 1e set helaas met 13-25 verloren.

Blijf positief, behoudt de rust in het eigen spel door in de drieën te spelen en probeer overtuigend aan te vallen zijn de aanmoedigende woorden van coach Mark. Er is niets aan de hand. VCH MA1 wordt bovendien weer aangemoedigd vanaf de tribune door Pierre (vader Nora), Karin (moeder Byoux), Bram en Henny van der Velden (sponsor www.meertraining.nl), vriendin van Jennifer, Stanley, vriend van Jessica en Roos, Fleur en Vera (3 schoolvriendinnen van Byoux). Deze laatste 3 hebben een schitterend spandoek gemaakt!

De 2e set gaan de meiden positief van start. Wederom zeer goede services van alle meiden en in het spel komt echt naar voren dat de meiden willen winnen. Zij gaan voor elke bal. Helaas wordt deze set met 17-25 verloren.

De 3e set is minder. Waterlanders MA1 heeft 2 lange meiden in het team met een snoeiharde service die zeer lastig te passen is. Resultaat 13-25 verlies.

Dan maar de 4e set voor de 1e setwinst deze competitie. Net als in de 2e set gaan onze meiden weer voor de winst. Faidra en Nora duiken naar veel ballen. Jessica moedigt het team aan. Liza draagt ook haar steentje bij om voor de 1e setwinst te zorgen. Marina zorgt met haar lengte voor een sterk blok en doet ook het mogelijke. Echter het mag deze zaterdag niet zo zijn. De 4e set wordt ook verloren met 17-25.

Na afloop gezamenlijk nog een drankje gedaan in de kantine. Wedstrijd geëvalueerd en deze week weer keihard trainen. Liza, nogmaals dank dat je met ons mee hebt gedaan, top!

Onze 4e competitiewedstrijd is donderdag 26 oktober 2023 om 19:15 uur uit tegen VCS MA1 in Sassenheim.