Dinto MA1 – VCH MA1 4-0

Tot en met 2 november zat het niet mee voor onze MA1 meiden. Alleen verliespartijen met wel lichtpunten in het spel. Het laatste lichtpunt was de setwinst in de wedstrijd tegen Zaanstad. Deze keer stond er weer een avondwedstrijd op het programma. De tegenstander is een ploeg die in wisselende samenstelling speelt. Alle meiden spelen sowieso bij de jeugd en bij de dames. Soms moeten ze speelsters afstaan aan hogere teams, maar net deze avond waren er twee jonge speelsters uit dames 1 wedstrijdritme aan het op doen na blessures. Een sterke opstelling dus.Om 17:30 vertrokken we vanaf het Spaarne Gasthuis richting Warmenhuizen. Niks aan de hand hoor dat was gewoon het handigste adres om te verzamelen. We waren ruim op tijd in de Dinto hal waar de trainingen nog volop bezig waren

Carol had de beschikking over Judith, Meike, Yvette, Marike, Nadine en Nina, Evelien. Dat was wel puzzelen om en logische opstelling in elkaar te draaien. Het grootste probleem lag op de diagonaal positie. Die moest worden ingevuld door één van de middenaanvalsters.

Direct na het eerste fluitsignaal bleek waar de sleutel in deze wedstrijd zou liggen. De servicedruk van van Dinto was behoorlijk hoog. Vooral in de eerste set leverde dat een groot verschil op. Dinto ging als een speer van start en liet VCH verbijsterd achter. Voordat we het wisten was er een onoverbrugbaar verschil. Een set om snel te vergeten 25-5.

In de overige sets kwamen onze meiden beter in de wedstrijd. Dinto was nog steeds de betere ploeg. De tweede set ging ook naar Dinto. Het verschil was echter een stuk kleiner. Voordat zij toe waren aan de yell voor de laatste 5 punten stond en 20-18 op het bord en daar hoefden de meiden zich niet voor te schamen. Daarna stoomde Dinto wel door naar 25-18.

Blijkbaar vond Dinto dat verschil te klein en wilden ze in de derde set toch het verschil weer groter maken. Dat lukt hen uiteindelijk ook, maar niet nadar de VCH meiden eerst brutaal een voorsprong hadden genomen. De set kende twee gezichten. VCH leek lang met DInto mee te kunnen, maar de rek bij de tegenstander was toch groter. Stiekem loopt Dinto uit naar een voorsprong van 7 punten waarmee ze de basis leggen voor een 25-14 setwinst.

Het wordt wel eentonig, omdat Dinto ook de 4e set wint. Er worden geen cadeautjes gegeven deze avond. Onze meiden doen wat ze kunnen, maar dichterbij dan een verschil van 1 komen ze niet. De eindstand van de set wordt 25-20. De VCH meiden staan weer met lege handen. Wanneer komt die éérste overwinning?

Die kans is er tegen MOVE, de volgende tegenstander.