Hoogtepunten ALV 26/5

Woensdag 26 mei heeft de Algemene Leden Vergadering van VCH plaats gevonden.

Deze keer was het voor de leden wederom een online gebeurtenis.
De bestuursleden waren in Sporthal Koning Willem-Alexander bijeen gekomen.
Terwijl de leden vanachter hun scherm thuis meekeken, werd de vergadering geopend door voorzitter Ron Ferwerda.
Er viel deze keer een heleboel te stemmen, en ook dat gebeurde digitaal – met de complimenten aan Jordi voor het in goede banen leiden hiervan.

De hoogtepunten uit deze ALV:

Hellen van Bergen is benoemd tot erelid van VCH, wegens grote verdiensten voor met name de jeugdafdeling in de afgelopen decennia.

Remi Onclin en Bjorn van Essen zijn benoemd tot Lid van verdienste, wegen het opzetten en tot bloei brengen van VCH Beach sinds 2008.

De Dick van Eck trofee voor Vrijwilliger van het jaar ging dit keer naar Fleur Kwint, voor extra inzet in het bestuur, en het zorgen voor opvolgers.

De begroting van komend jaar is goedgekeurd; en omdat vanwege de COVID19 pandemie weinig getraind en gespeeld is, krijgen de leden het geld van het lidmaatschap van afgelopen jaar grotendeels terug: de jeugd 85% en de senioren 90%

Verkiezing nieuw VCH Bestuur, verkozen zijn:

Esli Onclin, voorzitter
Johan Berkhout, algemeen bestuurslid (penningmeester)
Carla Bultsma, algemeen bestuurslid (secretaris)
Martijn ten Veldhuis, algemeen bestuurslid (wedstrijdzaken)
Rudie Döpp, algemeen bestuurslid (beachvolleybal)
Fiona van Kessel, algemeen bestuurslid
Lidwien van Bergen, algemeen bestuurslid

Ron Ferwerda heeft eerst zijn medebestuursleden persoonlijk bedankt, en daarna de voorzittershamer overgedragen aan Esli Onclin.
Esli heeft de leden van het oude bestuur ieder persoonlijk bedankt voor hun inzet in de afgelopen jaren:

Ron Ferwerda, voorzitter sinds januari 2013. Ron heeft als een octopus met 8 armen geprobeerd om alle bordjes in de lucht te houden, met volle inzet en overgave. En als er dan weer ergens een taak bleef liggen, dan stak Ron een extra arm de lucht in om ook dat bordje erbij te pakken. Ron blijft betrokken en houdt nog wat taken vast.

Jordi van Kessel, penningmeester sinds januari 2014. Jordi is bekend van zijn droge humor en heeft altijd de zaken op orde. Een stille motor. Een betere penningmeester kun je je als club natuurlijk niet wensen. Na 8 jaar verzet je de bakens naar iets veel belangrijkers: je gezin. Financieel gezien laat je de club gezond achter en het is aan ons om dat stokje op dezelfde manier door te geven. Je hebt gezegd dat je betrokken wil blijven, daar gaan we zeker gebruik van maken.

Rik Klein Wolterink, algemeen lid sinds 2016. Rik heeft zich opgewerkt tot speler van heren 1 en de afgelopen 5 jaar in het bestuur een belangrijke rol gehad als aanspreekpunt voor facilitaire zaken. Daarnaast heeft Rik een rol gespeeld in verschillende commissies, van feestcommissie tot kampcommissie. Dat wil hij blijven doen. We zijn er trots op dat je bij ons hoort.

Fleur Kwint, algemeen lid sinds 2019. Fleur is een plichtsgetrouwe en fijne persoon om mee te werken, zowel op als buiten het volleybalveld. Met verantwoordelijkheidsgevoel, en ze is van jongs af aan sociaal. Fleur stopt ermee, maar we hopen met heel ons hart dat het snel weer begint te kriebelen, want Fleur heeft het VCH DNA. En eens een VCH-er is altijd een VCH-er.
Aanvulling want Fleur is vrijwilliger van het jaar: Fleur is actief bezig geweest met het werven van ons als nieuw bestuur. Ze heeft daarbij geholpen en is vraagbaak geweest. We zijn daarom trots dat we de trofee voor vrijwilliger van het jaar aan Fleur mochten overhandigen.

Na afloop van de ALV volgde een vrolijke, interactieve en digitale VCH kennisquiz door het nieuwe bestuur, waarbij iedereen mocht antwoorden door gele en blauwe voorwerpen voor de camera te houden;
Winnaar hiervan werd Lilian Döpp, en haar prijs is een kaartje voor het zwembad.