VCH MA1 verliest ook in FLM

Nog maar net bekomen van de enerverende uitwedstrijd tegen Albatros afgelopen zaterdag, stond alweer de volgende competitiewedstrijd voor de deur. Aangezien het komende week (19 febr. t/m 23 febr. 2024) voorjaarsvakantie is voor de noordelijke helft van Nederland, had VV Nederhorst op tijd gevraagd of de wedstrijd geplaatst kon worden. Na veel puzzelwerk door Corrie Vaalburg was de datum maandag 12 februari 2024 om 18:30 uur de enige optie. En niet in de FBK-hal, maar in de FLM-hal.

Er was aan de tegenstander gemeld dat er geen tribunes zijn en geen kantine. Voor VV Nederhorst is 18:30 uur geen ideale tijd en daarom had Anke voor een drankje en koekje gezorgd voor de meegereisde toeschouwers. Helaas waren dit er maar 2.

VCH MA1 had 7 meiden klaar staan om het klusje tegen VV Nederhorst deze avond te klaren. Zara, Byoux, Nora, Faidra, Lara, Floor en Evy deden de wedstrijd warming-up. Aan de Frank de eer om als scheidsrechter deze wedstrijd te mogen fluiten.

Coach Mark was gebrand op de 1e overwinning. Tegen VV Nederhorst moest dit mogelijk zijn, zeker gezien de inzet die de meiden afgelopen zaterdag hadden laten zien.

De 1e set begon op tijd, aangezien om 20:00 uur de recreanten van VCH klaar zouden staan voor hun trainingsavond. Waar de meiden van MA1 vaker last van hebben, gebeurde nu weer. Het leek net of ze voor het eerst na een lange vakantie weer gingen volleyballen. De ballen vlogen alle kanten op en ze bleven “vastgeplakt” aan de vloer staan. Hoe Mark ook coachte en probeerde de meiden in beweging te krijgen, helaas lukt dit niet. De 1e set werd met 14-25 verloren.

De 2e set was een kopie van de 1e set. Ook deze set werd met 14-25 verloren.

Dan maar een vijf-setter dacht Mark (en hopelijk ook de meiden). Maar het spel werd helaas niet beter. De 3e set werd met 10-25 verloren.  Probeer dan in ieder geval 1 set te winnen en gooi alles uit de kast was het advies van Mark.

De 4e set was nog rampzaliger, deze werd met 9-25 verloren.

Gelet op het bovenstaande: het advies aan de meiden van VCH MA1: evalueer (na de wedstrijd ook gezamenlijk gedaan) wat er allemaal mis ging in deze wedstrijd en focus voor jezelf hoe het de volgende wedstrijd (9 maart 2024) wel beter kan gaan!

Fouten maken mag zeker, maar deze wedstrijd liet helaas niet zien waartoe de meiden van VCH MA1 in staat kunnen zijn!

Alvast een fijne voorjaarsvakantie gewenst.