VCH MA1 ernstig benadeeld

Zaterdag 10 februari jl. had VCH MA1 haar uitwedstrijd om 14:30 uur uit tegen Albatros MA3. Om 13:20 uur verzamelen bij de FBK-hal. 7 meiden (Zara, Jenniger, Byoux, Nora, Faidra, Lara en Floor) waren op tijd aanwezig en de moeders van Byoux, Nora en Lara en de vader van Jennifer reden mee om de meiden aan te moedigen. Vandaag zit er winst in. Albatros heeft 3 wedstrijden gespeeld en 1 punt behaald. VCH MA1 heeft ook 3 wedstrijden gespeeld en nog geen punten.

De sporthal van Albatros ligt in het centrum van Amsterdam, maar we kwamen op tijd. De meiden waren op tijd omgekleed en konden lekker inspelen. De temperatuur in de sporthal was “zonnig”, dus de meiden waren al vrij snel klaar met inspelen.

Om 14:30 uur begon de wedstrijd. Al in de 1e set was het duidelijk dat Albatros en VCH aan elkaar gewaagd waren. De stand ging gelijk op. Maar VCH MA1 was niet meteen scherp en het ontbrak een beetje aan aanvallend spel. Dus VCH MA1 liep niet uit in de 1e set. De scheidsrechter bleek in de 1e set al een paar partijdige beslissingen in het voordeel van Albatros te maken. Op het laatst een cruciale beslissing (in het voordeel van Albatros), waardoor VCH MA1 de 1e set verloor met 25-23.

Voorafgaand aan de 2e set de meiden goed toegesproken. De inzet was goed in de 2e helft van de 1e set en zo moesten ze doorgaan. Ook zij zagen mogelijkheden dat vandaag de winst mee naar Hoofddorp kon worden genomen. De 2e set waren de meiden meteen scherp. De services gingen goed en er werd goed in 3-en gespeeld. Er mocht wel iets meer geroepen worden. VCH MA1 liep uit. Maar ook deze set was de scheidsrechter partijdig. Er werd veel voor netfouten van VCH gefloten (Albatros maakte ook diverse netfouten en hiervoor werd niet gefloten) en ballen die duidelijk in waren, werden uit gegeven of opnieuw gespeeld. Ook deze set was spannend en liep gelijk op. Maar ook nu werd de setwinst door de neus van VCH geboord. Bij 26-26 werd een bal die duidelijk in was, uit gegeven en zo verloor VCH met 28-26.

Coach Mark (en de meereisde supporters) was not amused over de overduidelijke partijdigheid van de scheidsrechter.

Door de gang van zaken in de 1e en 2e set waren de meiden, coach en supporters een beetje van slag. VCH MA1 kwam snel op (te) grote achterstand. Op een gegeven moment stond het 18-3. Maar VCH MA1 vocht zich terug door prima services en aanvallend spel. Uiteindelijk werd deze set jammerlijk met 25-15 verloren. Dus de winst vandaag zat er niet meer in.

De scheidrechter had wel door dat zij grove fouten had gemaakt en gaf VCH MA1 in de 4 set veel voordelen van de twijfel. Maar de meiden speelden wederom goed. Kwamen snel op grote voorsprong en gaven deze niet meer uit handen. Deze set werd overtuigend met 17-25 gewonnen. Lekker en zeer verdiend deze setwinst.

Helaas geen winst en een verlies van 3-1. Maar met een nare nasmaak!

Deze wedstrijd voor nu vergeten (zaterdag 13 april ontvangen wij Albatros thuis) en de focus leggen op maandag 12 februari 18:30 uur. Dan ontvangen wij VV Nederhorst in de FLM-hal.