VCH MA1 start competitie

Op zaterdag 30 september is het eindelijk zover. Na een heerlijke zonovergoten zomer en iedereen weer heelhuids terug van zijn en haar welverdiende vakantie start de volleybalcompetitie eindelijk weer.

De trainingen zijn begonnen in de week van 4 september. VCH MA1 wordt gevormd door de meiden: Zara, Jennifer, Byoux, Nora, Marina, Jessica en Faidra. Op vrijdag traint Lara mee en hopelijk komt zij ook competitie spelen bij MA1.

Iedereen heeft er zin in! Toch is er in de 1e set spanning te merken. Niet alles gaat even soepel. De stand gaat gelijk op en op een gegeven moment staat het 10-10. Maar dan komt de “kanon-service” van Byoux los en VCH MA1 loopt uit naar 18-10. Coach Mark denkt al aan een gelopen race van de 1e set en de coach van Scarabee vraagt een tactische time-out aan. Deze time-out heeft helaas slechte invloed op het spel van VCH MA1 en de 1e set wordt verloren met 18-25.

Maar alle hoop is gevestigd op de 2e set. Vol goede moed begint VCH MA1 aan deze set. Helaas lukt het VCH MA1 ook niet deze set te winnen en verliest met 11-25.

Ondanks het verlies van de eerste 2 sets blijft VCH MA1 positief. In de 3e set wordt er meer bewogen. Steeds meer in drieën gespeeld en goede services. Toch wordt deze set met 13-25 verloren.

Dan maar de 4e set voor VCH MA1. Helaas geen winst van de 1e competitiewedstrijd, maar 1 setwinst zou goed zijn voor het zelfvertrouwen van onze meiden! Maar ook deze laatste set zat veel tegen. Een scheur in de nagel van Zara en een servicepass van Jennifer tegen de achterkant van Byoux levert geen winst op, maar een verlies met 13-25.

Na afloop een drankje gedaan in de kantine van de FBK-hal en de wedstrijd met VCH MA1 geëvalueerd. Het team vond het wel goed gaan, maar rommelig.

Dus deze week (extra) hard trainen en zaterdag 7 oktober wacht de uitwedstrijd om 11:00 uur tegen NOVO MA2 te Noordwijk.

Tot het volgende wedstrijdverslag!

Groetjes van team VCH MA1