VCH Heren 1 weer in Promotieklasse

Kampioen Heren 1 keert weer terug in de Promotieklasse
Nadat in het vorige verslag was te lezen dat Heren 1 met 3-2 gewonnen had van Clam Dycke kwamen ze drie dagen laten in actie tegen nummer 2 Spaarnestad HS 7.
De snelle rekenaars hadden al gezien dat Heren 1 genoeg had aan een 3-2 overwinning om kampioen te worden.Na een flitsende start stond Heren 1 door een goede servicedruk en aantal goede blokkeringen ruim voor waardoor de eerste set vrij gemakkelijk met 25-12 werd gewonnen.

Ook in de 2e set wist Heren 1 een voorsprong op te bouwen. Heren 1 liep telkens een aantal punten uit om vervolgens de tegenpartij een paar punten weer in te laten lopen zodat het verschil de hele wedstrijd niet kleiner was dan 4 punten. Heel spannend werd deze set daarom ook niet waardoor het al snel 2-0 stond.

In de 3e set wist Heren 1 dat als ze deze set wonnen het kampioenschap gevierd kon worden.
Spaarnestad begon wat meer weerstand te bieden waardoor het op het einde nog wel even spannend werd maar ook in deze set wist de tegenpartij Heren 1 niet af te stoppen.

Toen het 25-22 werd kon het meegereisde publiek op de tribune gaan staan en het kampioenschap meevieren. Ook de tegenpartij was erg sportief door Heren 1 te feliciteren.

De laatste set was een formaliteit maar wist Heren 1 wel zakelijk over de streep te trekken waardoor het verdiend met 4-0 won en daarmee nog altijd ongeslagen is dit seizoen.

Door het kampioenschap promoveert Heren 1 na een paar jaar afwezig te zijn geweest weer terug in de promotieklasse.
Dit seizoen speelt Heren 1 nog maar één wedstrijd.
Op woensdag 12 april in de FBK-hal zijn ze voor het laatst in actie te zien. Het enige wat dan nog op het spel staat is een ongeslagen kampioenschap.

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *