VCH H4 ook thuis Croonenburg de baas

Na de laatste overwinning van H4 in Castricum was Croonenburg afgelopen woensdag weer de tegenstander.
Door onzekerheid over het meespelen van Gerco en Marcel en de verjaardag van Piet werden de H3 spelers Auke en Carol gevraagd om H4 te versterken.
Jan was weer terug van vakantie en moest gaan laten zien dat zijn spelverdeler skills daar niet onder geleden hadden.
Met Koos terug op de diagonaal, Auke en Anjo op midden en op buiten Marcelo en Danique weer in de basis werd set 1 gestart.

Blijkbaar moest iedereen weer even wennen aan deze nieuwe opstelling want Croonenburg ging voortvarend van start en bouwde een voorsprong van zo’n 8 punten op.
Na een nuttige timeout met goed coachwerk van Carol stond H4 weer op scherp.
Omdat er dit seizoen wel eerder op achterstand is gestaan was er nog geen reden tot onrust. De meeste keren werden achterstanden weggewerkt met goede service series en/of fameuze blocks door de middens.
Na een prachtige serviceserie van Koos waarbij bij Croonenburg de bal alle kanten opging behalve de goede was de achterstand goed gemaakt en kon H4 zich meer en meer concentreren op het eigen spel om vervolgens de set binnen te slepen met 25-18.

In de 2e set werd Carol op de diagonaal ingezet en kon vanaf het begin de voorsprong op Croonenburg opgebouwd en behouden worden met weer een 25-18 als eindstand.

De 3e set werd gestart met Koos als spelverdeler, hij had tenslotte al 4 wedstrijden achter de rug en niet onverdienstelijk. Gerco kwam voor Danique, die wederom progressie liet zien.
Alleen de wissel op de spelverdelerpositie pakte verkeerd uit. VCH was een tijdje van slag, kwam niet in het ritme van voorheen en keek weer snel tegen een achterstand aan.
Ook hier moest een timeout weer redding brengen.
Na een goed gesprek bleek het toch beter om Jan weer terug te zetten op zijn vertrouwde stek om alsnog te proberen de set binnen te slepen.
De achterstand werd omgebogen naar een voorsprong maar Croonenburg kwam nog gevaarlijk terug en dichtbij. Helaas serveerde de boomlange midden, op setpoint tegen, uit en werd het feestje aan VCH zijde uitgebreid gevierd, 25-23.

In de 4e set mocht Marcel zijn (ongetrainde) debuut van dit seizoen maken wat prompt resulteerde in het eerste punt voor VCH.
Croonenburg was eindelijk gebroken en kon alleen maar lijdzaam toezien hoe op midden Anjo domineerde met zijn blocks en aanvallen.
Met 25-14 als eindstand konden de 5 punten weer bijgeschreven worden in de stand, waarin Spaarnestad nog leidt en VCH nu een mooie 2 plaats inneemt.

De volgende thuiswedstrijd is op 2 november tegen VVM ‘63 uit Monnickendam. Als het meezit is H4 dan als team voor het eerst compleet.