VCH Heren 4 heeft goede start seizoen

VCH Heren 4 is dit seizoen goed van start gegaan.
De samenstelling ten opzichte van vorig seizoen is redelijk hetzelfde (Anjo, Jan, Gerco, Koos, Marcel, Piet, Roby) maar 2 nieuwe spelers (Marcelo en Danique) trainen en spelen inmiddels ook mee.
Met Jan in vakantiesferen en Marcel met rugproblemen was het wel een uitdaging om in de eerste wedstrijd een representatief team op te stellen. Gelukkig kunnen we dit seizoen een beroep doen op Heren 3 wat in dezelfde klasse uitkomt.
Heren 4 komt dit jaar uit in de regio waar Castricum, Purmerend, Zaandam, Monnickendam en Edam bezocht moeten worden, dus met wat meer uitkilometers dan we in andere seizoenen gewend waren.

De eerste wedstrijd werd op vrijdag 30/9 gespeeld in Purmerend tegen vc De Where, in een hal waarvan je de ingang niet zomaar vindt. Als je het eenmaal weet is het eenvoudig 🙂
Met Piet nog onderweg, Marcel en Danique als toeschouwer en Auke als invaller werd de eerste set van het seizoen gewonnen (22-25).
Daarna ging er iets mis waardoor het niveau van de 1e set bij lange na niet gehaald werd en er uiteindelijik een beschamende 25-12 op het telbord stond.
Met Piet inmidddels in de zaal, nadat hij de juiste deur had gevonden, werd de draad weer opgepakt in de 3e set en gewonnen met 20-25.
In de 4e set kon dit doorgezet worden en werd via 19-25 de set en daarmee de wedstrijd gewonnen. Na een drankje en een hapje keerden de Heren 4 spelers tevreden huiswaarts.

Na een inspirerende training van onze nieuwe trainer Arjen op maandag was het, woensdag 5/10, tijd voor de eerste thuiswedstrijd.
Ditmaal was het Zaanstad H7 wat op bezoek kwam in de FBK hal.
Het werd een bizarre wedstrijd waarbij de VCH Heren uiteindelijk uitgeput de winst aan Zaanstad moesten laten.

Met Jan nog steeds op vakantie, Marcel geblesseerd en Auke als versterking werd de wedstrijd goed begonnen. VCH kon een punt of 5, 6 uitlopen en hield dat vast tot de zogenaamde big points. Als sneeuw voor de zon verdween de voorsprong en werd het een eindstrijd die door Zaanstad met 26-28 werd gewonnen.
De 2e set gaf hetzelfde beeld te zien. Weer kwam VCH op voorsprong maar ook deze set werd door Zaanstad in de laatste fase gewonnen met 24-26.
Daarna draaide de wedstrijd 180 graden en kon VCH eindelijk de punten voorsprong, die het iedere set had, vasthouden en set 3 en 4 winnend afsluiten met resp. 25-17 en 25-18.
Dat beloofde een spannende 5e set te worden. Helaas, niet dus. De vermoeidheid sloeg toe waardoor slordigheden in het spel slopen en de tegenstander dankbaar profiteerde. Met een beschamende 3-15 werd de winst meegenomen naar Koog aan de Zaan.
Vermeldenswaard is nog wel de invalbeurt van Danique op matchpoint, die een mooie drie-meter-bal weggekaapt zag worden door Piet waardoor de invalbeurt zonder balcontact bleef.

Op woensdag 5 oktober stond er weer een thuiswedstrijd op het programma. Deze keer tegen The Setfighters H3 uit Zaandam.
Omdat alle Heren teams met potentiele invallers deze avond tegelijk geprogrammeerd stonden was het even puzzelen om een team op het veld te krijgen.
Met Jan nog steeds op vakantie (waar doet ie ut van?), Marcel op businesstrip in India en Roby ook op vakantie moesten invallers gezocht worden bij de jeugd.
Uit het VCH talenten team van Dames 2 waren Brigitte (15) en Sara (14) bereid om Heren 4 te komen versterken.
Er werd gestart met Brigitte op midden en met een debuut van Danique op buiten.
Beide teams waren erg aan elkaar gewaagd en dat bleek ook wel aan het einde van de moeizame avond toen alle velden al leeg waren en Heren 4 nog steeds aan het worstelen was de winst binnen te slepen tegen de inmiddels met 5 man spelende Setfighters.
Helaas werd de eerste set verloren met 19-25 maar met de prima spelende meiden (Brigitte die met gemak harde middenaanvallen op herenhoogte slaat en Sara als een rots in de verdediging met oogstrelende passes) en enthousiaste coaching vanaf de bank, werden de volgende sets gewonnen, zij het moeizaam, met 25-18, 25-23, 25-20.
Alweer een overwining in dit prille seizoen en dus een mooie 4e plek op de ranglijst.

Komende wedstrijd is vrijdag 14/10 tegen Croonenburg H4 in Castricum. Later meer.
Wil je VCH Heren 4 een keer zien spelen in de FBK, 26 oktober zijn ze te zien in de wedstrijd tegen Croonenburg, idd dezelfde tegenstander als de keer ervoor.