H3 kan zich opmaken voor de P/D

Na de overwinning op Oradi moest de Heren 3 op bezoek bij nummer 9: Van Nispen.
Thuis hadden de Heren 3 met 3-1 verloren en nu wilde de heren dus revanche.
Dit lukte (met soms de nodige moeite): het werd uiteindelijk 3-1.
Dezelfde avond won ook Oradi met 3-1 van nummer 8: SAS’70 HS2.
Hierdoor veranderde er niks in de stand. De Heren 3 staat nog altijd 2de en heeft nog steeds een wedstrijd minder gespeeld met evenveel punten als Oradi.

Op maandag 10 april kwam de nummer 7: Voluit op bezoek om een wedstrijd in te halen. Als deze wedstrijd met 4-0 werd gewonnen dan was de Heren 3 zeker van de 2de plaats en konden ze meedoen aan de P/D-wedstrijden op zaterdag 6 mei!

Om 19:30 schoot de Heren 3 (weer met invaller Damian) de 1ste set uit de startblokken. Het stond al snel 8-0 maar een gemakkelijke set werd het niet. De Heren maakte het zich vooral zelf moeilijk door slordig aan te vallen. Hierdoor kon Voluit toch gevaarlijk dichtbij komen. Maar op het einde van de set liet VCH zien waarom ze 2de staan: het werd 25-17.
De 2e set begon VCH wat slordig waardoor Voluit lange tijd op gelijke hoogte kon blijven. Halverwege de set liep de Heren 3 uit en die voorsprong hielden ze vast. Het werd 25-20.

In de 3de set bleef VCH de hele set voor en kwamen eigenlijk nooit in problemen.
Het werd weer 25-20. Maar het hoogtepunt van deze wedstrijd was de rentree van Rik die na het VCH Aprés-Skifeest van 11 februari niet meer gevolleybald had.

De 4e set was eigenlijk snel voorbij. De Heren 3 wilde de 2e plaats veiligstellen en Voluit wilden eigenlijk zo snel mogelijk naar huis. Het werd 25-11. En VCH won met 4-0.

Na de wedstrijd is de 2de plaat definitief voor de Heren 3. Het verschil is 5 punten, beide teams spellen nog een wedstrijd, maar door een beter set voor/tegen quotiënt komt de 2de plek niet meer in gevaar.
De Heren 3 kan zich opmaken voor de P/D-wedstrijd van 6 mei. Op de laatste speelavond (woensdag 19 april) in de FBK zal de ‘uitzwaaiwedstrijd’ zijn: dan neemt Heren 3 het op tegen het gedegradeerde Atalante.