2e Plaats blijft in zicht voor de Heren 3

Na de promotie van vorig jaar speelt VCH Heren 3 dit jaar in de 2e klasse.
Heren 3 (dat vorig jaar Heren 4 was) is dit jaar versterkt met Rik en Duncan en is sinds het begin van het seizoen bezig om een zo goed mogelijk resultaat te behalen.

Na de eerste wedstrijden werd het al snel duidelijk dat de 2e klasse een stuk hoger niveau is dan de 3e klasse: Makkelijk winnen, zoals vorig jaar, zit er niet meer bij. Toch weten ze zich goed staande te houden in de 2e klasse. Na 14 wedstrijden zijn er 10 wedstrijden gewonnen en 4 wedstrijden verloren waardoor ze met 49 punten op de 3e plaats staan.Maandag 13 maart is Heren 3 vertrokken om wellicht de belangrijkste wedstrijd van het seizoen te spelen; naar Mijdrecht tegen de nummer 1: Unitas.

Duncan kon meespelen en met invaller Damian ter vervanging van Rik, die niet mee kan spelen wegens een blessure maar wel meereisde naar Mijdrecht, was Heren 3 goed vertegenwoordigd.
VCH Heren 3 begon de eerste set goed en kwam op een kleine voorsprong.
Het leek alsof ze hiervan schrokken, Unitas profiteerde hiervan en pakte de voorsprong. Deze voorsprong gaven ze niet meer uit handen, VCH verloor de set met 25-17.

In de tweede set was Unitas duidelijk beter en wonnen ze de set met 25-16, waardoor VCH op een 2-0 achterstand kwam te staan.
Het was voor de jonge jongens van VCH duidelijk geworden dat het er nu op aankwam, als ze kans wilden blijven maken om de 2e plaats (en p/d) moest Unitas verslagen worden.
Met deze gedachte begon Heren 3 sterk aan de 3e set.

Halverwege de set was een groot gat geslagen, het stond 21-13 voor VCH.
Maar Unitas is niet voor niets de nummer 1 en kwam dan ook terug tot 24-24.
Helaas voor Heren 3 werd het zelfs 25-24 voor Unitas. De wedstrijd leek verloren maar de jongens wisten zich op het goede moment te herpakken en beslisten de set met 25-27, mede door het zo hard mogelijk VCH schreeuwen van Wouter en Rik langs de kant.

In de 4e set wilde Heren 3 revanche voor de 4-0 verloren thuiswedstrijd tegen Unitas.
Ze gaven in de 4de set de voorsprong niet weg en wonnen de set met 25-22. 2-2 in sets, daar had Unitas even geen rekening mee gehouden, na de redelijk gemakkelijke 2-0 voorsprong te pakken.

De 5e set begon in het voordeel van Unitas, ze kwamen op een 10-8 voorsprong.
Maar met het einde van de 3e set in het achterhoofd wist VCH de voorsprong weg te spelen en werd de set uiteindelijk met 15-11 gewonnen en dus de wedstrijd besloten met een welverdiende 3-2. Mede dankzij de aanmoedigingen van het meegereisde publiek uit Aalsmeer en de tactische coaching van Daan kon dus een waardevol resultaat worden behaald.
Na deze wedstrijd staat Heren 3 op de 3e plaats met maar 1 punt achter de nummer 2.
Nu de competitie tegen het einde loopt kunnen er nog mooie dingen gebeuren.
Met nog 5 wedstrijden te gaan blijft de 2e plaats (en mogelijkheid tot promotie in zicht).

Op woensdag 29 maart moet de belangrijke wedstrijd tegen de nummer 2: Oradi/Omnia nog gespeeld worden. 19:15 uur in de FBK-hal, we hebben jullie aanmoedigingen nodig om ons naar de tweede plek te spelen, zien we jullie dan?