VCH MA1 – DINTO MA1 1-3

Het gaat MA1 niet voor de wind in de najaarscompetitie van dit jaar. Meestal draaien de meiden wel mee in de bovenste helft van de ranglijst. In deze wedstrijdserie lukt dat niet. De meiden voeren zelfs een verbeten strijd tegen degradatie naar de 1e klasse. We hopen allemaal dat dit hen niet overkomt.
De verschillen met MOVE en Smashing zijn te overbruggen, maar de laatste tegenstander in de reeks is de aanstaande kampioen Dinto. Dat helpt dan niet als je het vege lijf wilt redden. Bij de meiden van MA1 leek het juist in de laatste wedstrijd extra motivatie en kracht los te maken.

Minitopper bij MA1

Minitopper bij MA1

Sinds het vorige wedstrijd verslag speelden de meiden twee keer tegen directe concurrent Smashing. De partijen leverde 3-1 verlies (met een verschil van 1 in het totaal aantal punten) en 3-1 winst op. In de laatste wedstrijd tegen Compaen kreeg MA1 een 4-0 nederlaag te slikken.

’s Morgens om 10:00 uur moesten de teams al aantreden om de strijd om de punten aan te gaan. De wedstrijd begon met de opslag van minitopper Lisa waar een lange rally uit voortkwam. De laatste bal ging aan de Dinto kant onder het net door, maar hier mochten we geen punt voor tellen.
De wedstrijd zou zeker in het begin zo spannend worden dat er alleen maar wat foto’s zijn van de warming up:
click hier voor de foto’s

Onze meiden waren verrassend goed wakker. De gehele eerste set spelen ze gewoon beter dan Dinto en nemen een verdiende voorsprong. Het is geweldig om te zien hoe enthousiast en vooral goed er wordt gespeeld. Tot ver in de set houden de meiden DInto achter zich. Vanuit alle hoeken Pas bij 17-12 begint Dinto ernstig tegen te stribbelen en snoept punt voor punt de achterstand weg. Het is even een mindere fase van onze meiden. Als Dinto langszij is en zelfs voorkomt lijkt alle inspanning voor niets geweest. Dinto komt voor het eerst op setpoint en lijkt ook te scoren, maar het is zo druk rondom de bal dat een beslissing voor de scheidsrechter niet mogelijk is. De dubbelfout die hij daarom geeft is het startsein voor de VCH meiden om er stevig tegenaan te gaan. Het is het spannendste slot dat we ooit tegen Dinto hebben gezien. De setpoints vliegen ons over en weer om de oren. Het onverwachte gebeurt VCH sleept de set er met 30-28 uit. Een mooi resultaat waar heel het team hard bij nodig was. Dit zou wel eens een cruciaal punt in de competitie kunnen zijn.
De volgende sets in de wedstrijd kunnen dit spektakel nooit meer overtreffen. Daarin zal blijken dat Dinto toch de terechte lijstaanvoerder is. De meiden doen er alles aan om nog een keer zo’n stunt uit te halen. Dinto heeft het gaspedaal wat verder ingetrapt en dat is VCH een beetje te machtig. We zien nog heel goede aanvallen vanuit alle posities. VCH scoort lang niet alle punten zelf, maar een bal die uit gaat of een aanval van DInto die in het net beland is zeker de verdienste van onze meiden. Jammer genoeg is Dinto in set twee en drie wel de bovenliggende partij. Ze winnen beide bedrijven met 17-25. Hoeveel energie de eerste set heeft gekost blijkt wel in set 4. Dan moet VCH alle zeilen bijzetten om niet weggevaagd te worden. De VCH dames doen er alles aan om DInto bij te houden en wat punten van het af te snoepen. Het verschil loopt desondanks toch op, zodat Dinto toch met 1-3 winst uit Hoofddorp vertrekt.
Alles bij elkaar was het een mooie wedstrijd om te zien waarin de VCH meiden het beste uit zichzelf hebben gehaald. Een week later bleek hoe belangrijk die ene set was. Daardoor kwamen de meiden naast Smashing. Zij hadden nog twee wedstrijden te gaan. Bovendien was er 1 punt voorsprong op MOVE, dat nog 1 wedstrijd moest spelen. Een week later wisten we dat VCH toch als 4e is geëindigd, omdat zowel Smashing als MOVE in de laatste wedstrijden geen punten meer haalden.
We zien MA1 daarom in het voorjaar gelukkig weer in de hoofdklasse terug.