Zaanstad MA1 – VCH MA1 4-0

Wedstrijddag 3 was aangebroken voor de meiden van MA1. Die wedstrijd werd gespeeld in de fonkelnieuwe topsporthal van Zaanstad in Koog aan de Zaan. Na een kwartier tijdverlies op de weg om de Noord, komen we toch op tijd aan in deze hal.
Zaanstad had een paar nieuwe meiden van buitenaf in de gelederen waaronder een boomlange middenaanvalster die zelf een voorselectie van jeugd-Oranje heeft gehaald. Die kwaliteit zou overigens niet de doorslag geven op deze dag, waarmee ik al een beetje het verloop van deze wedstrijd verraad.

Hopelijk is dit zowel voor MA1 als voor Maxime de laatste wedstrijd waarop zij noodgedwongen aan de kant zit, want MA1 kan extra aanvallende impulsen goed gebruiken. En voor Maxime is het natuurlijk ook veel leuker.
Helaas deze wedstrijd dus nog aan de kant. VCH startte met dezelfde basis als tegen Compaen om te proberen Zaanstad wat punten afhandig te maken. In de eerste set lukte dat niet al te best. Zaanstad was op alle fronten sterker dan onze meiden, maar speelde bovendien een slimmer spelletje. Dat leverde hen al snel een onoverbrugbare voorsprong op. Pas in de 9e servicebeurt konden onze meiden twee keer achter elkaar serveren.

De service was deze dag één van de grootste pijnpunten. Waar in de trainingen een hoog percentage “in” wordt gehaald. Liefst 19 keer mislukte de opslag. Ik kan dat met een gerust hart schrijven, want Judith merkte na de wedstrijd verontwaardigd op: we hebben ze bijna een hele set cadeau gedaan.

In de tweede en derde set was het VCH spel een stuk beter dan in het eerste bedrijf, maar nog niet goed genoeg om het Zaanstad echt lastig te maken. De variatie bij Zaanstad is beter dan bij VCH en onze meiden laten zich in de luren leggen door de lastige opslag van een paar Zaanse meiden. Hopelijk hebben we in de 4e set de kentering gezien in het spel van VCH en kan het volgende verslag vrolijker worden. Hoewel Zaanstad het eerste bij 25 was, kon VCH veel meer weerstand bieden dan in de eerste drie set. De komende wedstrijden zullen ook niet makkelijk zijn, omdat dan weer Zaanstad en vervolgens Dinto op het programma staan.
De uitslag van deze wedstrijd helaas ook 4-0, net als tegen Compaen, met setstanden 25-11, 25-14, 25-14 en 25-23. We houden ons vast aan set 4. Kom op meiden volgende pot meer succes. Met veel inzet en samenwerking moet dat lukken. Wij blijven jullie gewoon steunen.