Hallo,

Welkom op de informatiepagina van VCH Recreanten Volleybal
Hieronder tref je algemene informatie van VCH en ook meer specifieke VCH recreanten informatie aan.
Mocht je toch nog vragen hebben of is er iets niet duidelijk, neem dan gerust contact met mij op.
Natuurlijk ben je welkom om eerst een keer te komen kijken of mee te trainen op een van onze trainingsdagen.
Tot volley!
Carla Bultsma,
VCH TC Recreanten

VCH INFO ALGEMEEN

VCH is een middelgrote club met zo’n 300 leden en is aangesloten bij de Nederlandse Volleybal Bond (NeVoBo).
De Nevobo organiseert per regio de competitie voor jeugd, senioren en recreanten en daarnaast toernooien voor recreanten.
De club is opgericht op 5 juni 1951 en bestaat dus al ruim 70 jaar. De club is niet meer weg te denken uit de Haarlemmermeer.
In 2006 zijn wij zelfs verkozen tot sportvereniging van het jaar.
Bij VCH wordt op een professionele manier training gegeven en competitie gespeeld op alle niveaus.
Maar daarnaast is VCH vooral ook een hele gezellige club en dat blijkt ook maar weer uit de enorme hoeveelheid vrijwilligers.
Ook hebben we onze eigen Beach volleybalvelden. Voor VCH Beach moet je apart lid worden. VCH Beach heeft ongeveer 180 leden.
De velden openen zodra het weer het toelaat, de trainingen starten nadat het volleybalseizoen in de zaal is afgelopen (dus dat sluit mooi aan).

Het doel van VCH is het bevorderen van de volleybalsport in de ruimste zin van het woord.
Bij VCH kan iedereen vanaf zes jaar lid worden en op zijn of haar eigen niveau volleyballen.

VCH LIDMAATSCHAP – CONTRIBUTIE 2021/2022

De eerste drie trainingen mag je gratis bezoeken. Als je lid wilt worden kijk dan op de pagina “Lid Worden“.
Je kunt kiezen om online in te schrijven of via een papieren aanmeldingsformulier. De laatste dien je ingevuld in te leveren bij de trainer of iemand van de technische commissie.

Het is mogelijk de contributie automatisch af te laten schrijven. Je kunt dit aangeven op het aanmeldingsformulier. Als je geen automatische incasso wenst, ontvang je een acceptgiro voor de contributie en de eenmalige inschrijfkosten.
Automatisch incasso: In drie termijnen wordt het totale bedrag geïncasseerd. Dit zal plaatsvinden omstreeks 25 september, 25 november en 25 januari.
Geen automatische incasso: het totaal bedrag moet dan voor 1 oktober betaald zijn!

De contributie bedraagt:
Lidmaatschap recreanten: € 153,00
Lidmaatschap recreanten + deelname competitie: € 181,00
Extra bijdrage toernooien: €  28,00
Nieuwe leden betalen eenmalig € 12,50 administratiekosten.

Met de ondertekening van het aanmeldingsformulier van de website ga je akkoord met de gedragscode, de statuten en het huishoudelijk reglement van VCH, welke zijn te downloaden van deze website of op te vragen bij de secretaris.
Het aanmeldingsformulier is te vinden achter het tabblad “Informatie” en vervolgens
“Lid worden”.
Opzeggen van het lidmaatschap moet schriftelijk en uiterlijk voor 1 juni gebeuren bij de ledenadministratie.

VCH RECREANTEN

Wat zijn nu eigenlijk recreanten? Recreanten zijn leden van alle leeftijden tussen ongeveer 18 en 77 jaar. Man, vrouw, beginner, gevorderd en ex-competitie spelers. Kortom van alles wat. Maar het belangrijkste is lekker fanatiek ballen met een flinke dosis gezelligheid.
Wij hebben als recreanten afdeling bijna 100 leden en 6 trainingsgroepen.

De eerste trainingen van het seizoen starten eind augustus/begin september. De trainingen in de zaal eindigen eind mei. Tijdens schoolvakanties is er normaal gesproken geen training. Alleen in de herfst-, voorjaars- en meivakanties gaan de trainingen gewoon door.

Wat doen wij zoal het hele jaar als recreanten? Natuurlijk de training op maandag of dinsdag.
Standaard beginnen we met opwarmen en rek en strek oefeningen, vervolgens technieken en als afsluiting een partijtje.

Voor degene die nog fanatieker aan de gang willen, hebben we op dit moment 5 recreanten competitie teams. Deze spelen 1x per maand Nevobo recreanten competitie wedstrijden in de Spaarnehal in Haarlem (maandagavond, 4 teams) of in de Emergohal in Amstelveen (vrijdagavond, 1 team). Selectie om mee te mogen doen in een van deze teams gaat via de recreantencommissie in overleg met de trainers. Tot nu toe mag een van de VCH recreantenteams zich ieder jaar wel kampioen van het rayon en/of de regio noemen en weet zich daarmee te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap Recreanten voor mixteams! Ook dit jaar weer.

Naast de recreantencompetitie zijn er ook door de Nevobo georganiseerde recreantentoernooien in de Spaarnehal in Haarlem. De teams spelen 1x per maand op een vaste avond, dit kan zijn de maandag- of de woensdagavond.

Dit is speciaal voor recreanten. Er zijn 4 poules per avond, oplopend qua sterkte. Win je een keer de poule dan promoveer je naar de eerst hogere poule, verlies je de poule dan ga je de maand erop in een lagere poule spelen.

Erg leuk en zeer gezellig!!! We hebben 8 teams die hieraan meedoen. Wil je ook meedoen in een team, meld je dan aan bij de recreantencommissie.

Wij hebben gezamenlijke afsluitingstoernooien voor alle recreanten samen, een eindejaar volleybalfeest en een einde seizoensfeest. Ook op ons VCH OPEN “bedrijventoernooi” kunnen recreantenteams meedoen en natuurlijk vliegen er hier en daar nog wat extra toernooien voorbij zoals o.a. bijvoorbeeld ook ons eigen gezamenlijke VCH Beach toernooi in The Beach in Aalsmeer en het VCH OPEN Beach in juni/juli.
Eenmaal ingeschreven? Dan krijg je maandelijks de Time-Out per e-mail met allerlei VCH nieuws van teams, spelers, standen, activiteiten enz. en zoveel als nodig is en vier keer per jaar specifieke recreanten informatie van de TC recreanten per e-mail.
Aansluitend op het seizoen in de zaal hebben we nog een aantal keren grasvolley bij de skatebaan aan de recreatieplas Toolenburg. Elke dinsdagavond in de maand juni vanaf 19:15 u vrij entree. Als het weer en de opkomst het toelaten gaan we in juli nog even door.
In de maanden juni en juli is het ook mogelijk om mee te doen met de trainingen van VCH Beach. Daar is wel een apart lidmaatschap voor vereist.
Er is geen verplichting om altijd te komen trainen, kun je niet om wat voor reden dan ook, dan is dat geen probleem. Het heeft geen gevolgen en niemand kijkt je daar op aan.

Alleen voor VCH georganiseerde competitiedagen & toernooidagen is het dragen van een VCH shirt verplicht. Dit shirt is aan te schaffen via de kledingcoördinator (zie VCH kledingmarkt, bij Over VCH).
Kom je alleen trainen dan is een shirt niet verplicht!

ONZE TRAINERS

Edith van Maarl
Geeft training op:
Maandag van 19:00 – 20:30
Maandag van 20:30 – 21:00
Dinsdag van 19:30 – 21:00
Dinsdag van 21:00 – 22:30

Dick van Hal
Geeft training op:
Maandag van 20:30 – 21:00

Onno Kaandorp
Geeft training op:
Dinsdag van 19:30 – 21:00

Marco Jansen
Geeft training op:
Maandag van 19:00 – 20:30

Ja, ik ben geïnteresseerd, maar wat moet ik nu doen?

Neem contact op met de TC: recreantencommissie@vchoofddorp.nl
Je kunt altijd drie keer als proef (zonder kosten) meetrainen. Speciale kleren heb je niet nodig. Een T-shirt, sportbroekje en binnensportschoenen zijn genoeg. Eventueel kun je t.z.t. aan kniebeschermers denken, maar het is niet perse nodig.

We trainen op de Locatie Floriande Midden, Deltaweg 107 (tegenover Eiland 4)

Er zijn gescheiden heren en dames kleedkamers en douches. Ook zijn er bij de zalen genoeg parkeerplaatsen, voor fiets, scooter/brommer of auto.
Jammer genoeg is er geen horeca gelegenheid.

Welke groep?
De Technische Commissie Recreanten bepaalt de groepsindeling van de trainingen, op basis van niveau en beschikbare ruimte in de groepen.
Je kunt je voorkeur aangeven, en daar wordt, zo ver mogelijk rekening mee gehouden.

Trainingen worden gegeven op de volgende dagen en tijdstippen:
– Maandag van 19:00 tot 20.30 uur, veld 1: Basisgroep, met aandacht voor techniek
– Maandag van 20.30 tot 22.00 uur, veld 1: lekker een partijtje spelen.
– Maandag van 20.30 tot 22.00 uur, veld 2: voor de gevorderden (competitie gericht)
– Dinsdag van 19.30 tot 21.00 uur, veld 1: voor meer ervaren spelers
– Dinsdag van 19.30 tot 21.00 uur, veld 2: voor ervaren spelers
– Dinsdag van 21.00 tot 22.30 uur, velden 1 en 2: voor de gevorderden (competitie gericht).

Klik hier voor de locatie Sporthal Floriande Midden

floriandemidden