VCH MA 1 – MOVE MA1 3-1

In alweer de 6e wedstrijd van deze competitie kwam MOVE op bezoek in de FBK. De meiden van MA1 waren ernstig toe aan een overwinning. De uitwedstrijd is de spannendste wedstrijd die MA 1 heeft gespeeld, waarin helaas de meeste punten naar MOVE gingen. Tijd voor revanche.
De wedstrijden tegen de dames van Monnickendam, Oosthuizen, Volendam en Edam gaan altijd gelijk op. Een competitie van 10 wedstrijden tegen dit team zou pas echt onvoorspelbaar zijn. Voor het eerst is MA1 helemaal compleet en dat betekent dat ook Maxime weer volop mee kan doen.

De meiden kregen steun van twee meiden uit de mini’s die als minitoppers de wedstrijd bij mochten wonen. Asli Elmastas en Anna van de Laarschot waren door Helen aangekondigd als aanstormend talent voor de toekomst. Na de peptalk en prima warming up was MA1 klaar voor de start. De start was uitstekend, want de meiden name direct een voorsprong van zes punten. Tijd voor de coach van MOVE om te proberen het tij te keren. De time -out heeft effect, want ook MOVE komt in beweging en kruipt punt voor punt dichterbij. De voorsprong van VCH verdwijnt. Na een spannende set neemt de tegenstander zelfs een voorsprong. Carl probeert de set nog te laten kantelen door twee wissels aan te vragen. MOVE laat zich de set toch niet meer af nemen. Een eindstand van 21-25 betekent dat onze meiden weer in de achtervolging moeten.

In het vervolg laat MOVE zien dat ze onze meiden niets cadeau gaan geven. De VCH meiden laten al snel zien dat ook niet nodig te hebben, want na het begin van 2-6 tillen ze de stand naar 8-10 en 10-10. MOVE is daardoor niet uit het veld geslagen en loopt opnieuw 4 punten weg. Nu is er iets ten goede veranderd bij VCH. We zien dat de meiden vandaag alleen maar willen winnen. Het resultaat van een hogere servicedruk en prachtige en gevarieerde aanvallen is dat de meiden weer gelijk en daarna voor komen. Na 16-15 geven de VCH meiden de set niet meer af. Ze lopen uit door flink te scoren en maken de gelijkmaker in de wedstrijd met 25-18.

De flow waarin de meiden nu zitten houden ze vast in de derde set. MOVE wordt direct onder druk en dus ook op achterstand gezet. Anders dan in de eerste twee sets wordt de voorsprong groter en groter. Zelfs na de time out van de tegenstander bij 12-5 gaan onze meiden nog even door met scoren. Pas na 16-6 krabbelt MOVE weer op en laten ze zien ook goed te kunnen volleyballen. Ze proberen van alles om punten te scoren en weten de set toch weer spannend te maken. Bij 19-12 is het nodig om de meiden aan hun verstand te peuteren dat vandaag de dag voor winst is, maar dat het dan wel nu moet gebeuren. Dat is niet aan dovemans oren gezegd, want de meiden slepen de set eruit met 25-19.

Het spannendste moet dan nog komen. Wordt het weer zo’n bloedstollende 5 setter of weten de meiden het direct af te maken. De vierde set moet uitsluitsel geven. Nou die set kan alle kanten op, want er zit echt geen licht tussen. De score gaat volledig gelijk op. Er is geen groter verschil dan 2 punten. Na 19-19 is de vraag aan welke kant het muntje valt. Eindelijk valt dat voor de VCH meiden aan de goede kant. Ze behalen een verdiende 3-1 winst door de laatste set met 25-20 naar zich toe te trekken.