Bekerfinale VCH Heren 1

Alhoewel de laatste competitiewedstrijden al enkele weken geleden gespeeld zijn, had VCH Heren 1 nog één grote uitdaging op de agenda staan. Na alle vorige rondes succesvol te hebben doorlopen, was bereikt wat de meeste volleybalspelers maar 1 keer in hun volleybal carrière meemaken: de bekerfinale.
Na de tweede plek in de competitie en de verloren PD wedstrijd, was dit dé kans voor de heren om het seizoen succesvol af te sluiten.

Als vereniging waren wij zeer trots dat de bekerfinale bereikt was. In samenwerking met de sponsor van Heren 1, Non Ferro Creative, was er een heuse supportersbus geregeld. In deze bus mocht iedereen mee: spelers, de coach, ouders, vrienden en volleyballiefhebbers. Er was maar 1 eis, er moest voor VCH gejuicht worden.

De sfeer zat er bij het verzamelen om half 1 al goed in. Samen met buschauffeur Peter gingen we op pad richting Maarsen. Eenmaal daar aangekomen was er tijd voor een kopje koffie. Het team ging samen met coach Rob de teambespreking in, voor de meegekomen supporters was het tijd om even van het mooie weer te genieten en over de markt te lopen.

Het was zover, de wedstrijd ging beginnen. De tribune zat overvol, zowel met supporters van de tegenstander (GSC Haaglanden HS 2) maar zeker ook met VCH supporters. Naast de mensen die met de bus meegekomen waren, hadden ook andere fans het zonnetje verlaten om in de hete hal een mooi potje volleybal te komen kijken. En alhoewel het qua aantal supporters ongeveer gelijk was, wonnen de VCH supporters het makkelijk op geluidsniveau.

Toen ook de trommel eenmaal aangekomen was kon het feest losbarsten. VCH begon zeer scherp aan de eerste set en had bijna de hele set een voorsprong. De set werd met 25-22 binnengesleept. Ook in de tweede set zat VCH er lekker in, maar ook GSC begon beter en vooral tactischer te spelen. Nadat VCH zelfs nog op setpoint had gestaan, ging de set toch verloren met 28-26. De heren waren teleurgesteld dat ze de set niet hadden gepakt en dit bleek ook in de derde set. VCH werd helemaal zoek gespeeld en de set ging met 25-12 verloren.

2-1 achter in sets. Dit betekende dat deze set de laatste kans was voor VCH om in de race te blijven voor de zuurverdiende beker. De heren gingen langzaam maar zeker beter spelen en wisten de set met 25-23 binnen te slepen. Het ging dus aankomen op een beslissende 5e set. VCH nam in de 5e set het voortouw en leek de set binnen te slepen. Maar ook GSC wilde de beker erg graag en gaf niet op. Na 2 matchpoints voor VCH en 1 matchpoint voor GSC was de wedstrijd nog steeds niet beslist. Uiteindelijk stond VCH weer op matchpoint. Het publiek ging staan en was klaar om het feest los te laten barsten. En toen gebeurde het, de tegenstander maakte netfout, de scheidsrechter zag dit, je zag hem denken. Het fluitje klonk, de hand van de scheidsrechter ging omhoog, hij gaf het teken voor netfout en het punt ging naar VCH. DE BEKER WAS BINNEN!

Het was een ware thriller, een heuse bekerfinale. Het feest kon losbarsten. Snel richting de AH, champagne halen. Met een versierde bus, champagne in de handen en ‘we are the champions’ luid op, werd het behalen van de beker goed gevierd. Wat zijn we als vereniging trots op onze heren! Van harte gefeliciteerd met deze mooie beker. Dit was dan echt het zaalseizoen voor dit jaar. Maar in de tussentijd zien we jullie natuurlijk bij VCH Beach. En voor daarna, tot in de zaal!