VCH H1 naar halve finale bekertoernooi

Op een late vrijdagavond in Kockengen, wie kent het niet, werd op 22 februari de bekerwedstrijd gespeeld tussen VCH Heren 1 en Cratos Heren 1.
Cratos staat 9e in een andere 1e klasse poule waardoor VCH licht favoriet was. Alleen door het uitvallen van Jaro, in de eerste verloren competitiewedstrijd tegen Oberon, was niks meer zeker.

Thijmen had de zware taak om Jaro te vervangen en dat terwijl hij net terug kwam van een blessure wat het niet makkelijker voor hem maakte. Samen met Robin en Victor op buiten, Stef en Marco op midden en Youri op diagonaal ging de eerste set naar Cratos.
In de tweede set besloot Rob om in te grijpen en liet Wouter spelverdelen met de hoop dat de tweede set beter ging. En gelukkig gebeurde dit, door een goede passing van onder andere Thijs (de vervangend Libero voor Wouter) kwam VCH op 1-1 te staan.

In de derde set kreeg Cratos het op de heupen en na een lange servicebeurt was de marge te groot om het verschil nog te verkleinen waardoor het 2-1 werd.
Gelukkig stond VCH in de vierde set op en maakte Robin en Damian (die er inmiddels was ingekomen voor Victor) genoeg punten om een ruime setwinst binnen te slepen.

En weer moest het aankomen op een vijfde set. Bij Cratos was de energie op en VCH sloeg meteen een gat wat ze niet meer uit handen gaven en dus won VCH in een volgepakte sporthal met Cratos fans.

Op naar de halve finale; gelukkig zal deze gewoon in Hoofddorp plaatsvinden.