VCH wint tegen subtopper Spaarnestad

Afgelopen maandag speelde VCH Heren 1 in de strijd om het kampioenschap tegen Spaarnestad H6, een gevaarlijke tegenstander uit de subtop. En natuurlijk is een wedstrijd tegen de buren uit Haarlem altijd extra beladen. Daarom werd deze wedstrijd zelfs in Kaapverdië op de voet gevolgd.

En het leek ook wel of er wat extra spanning in de ploeg zat. In het begin nam Spaarnestad meteen een voorsprong, die vooral door fouten van VCH veroorzaakt werd. Gelukkig kwamen de mannen, na wat feedback van Rob, beter in de wedstrijd, en konden weer gelijk komen. De laatste tien punten van de set gingen gelijk op, maar op 24-23 sloeg VCH meteen toe op het eerste setpoint. In Kaapverdië nam men een drankje om dit te vieren.

Dit geeft de burger moed, en je zou denken dat de ploeg nu wat meer vrijuit zou kunnen gaan spelen. Maar via 5-5, 14-10 en zelfs 22-13 was dit niet echt het geval. Veel foute services, en dat was helaas niet het enige dat mis ging. Rob probeerde het tij te keren met wat wissels, waardoor zelfs Thijs weer eens aan speeltijd kwam. Het einde van de set ging het niveau wel weer omhoog, maar genoeg was dat niet. De sfeer werd ook wat minder in Kaapverdië.

Mentaal is deze jonge ploeg gelukkig ook best sterk. De derde set begint altijd op 0-0, en daar maakte VCH gebruik van. Nu kon er opeens weer fatsoenlijk geserveerd, gepasst en aangevallen worden (ook de set-up was goed hoor, Jaro). Zonder veel moeite, met een klein dipje in het midden, werd deze set met 25-18 binnengehaald. Spaarnestad leek gebroken, of speelde in ieder geval zo, en VCH liet niet meer los. Vanaf het begin van de 4e set stond Spaarnestad onder druk, Kaapverdië werd gek, en de stand werd 25-17. Een mooi resultaat, en weer een stap dichterbij de titel.

Met dank aan Thijmen voor het live verslag, en Robin voor de support vanuit Kaapverdië. De VCH Heren hadden na afloop de bitterballen dan ook zeker verdiend en natuurlijk een biertje, waarvan ik helaas de naam niet kan noemen.
Woensdag 13 februari speelt Heren 1 weer thuis tegen degradatiekandidaat Oberon, dus hopelijk kunnen we het publiek een mooie wedstrijd laten zien.
Hopelijk staakt het luchthavenpersoneel op Kaapverdië dit weekend niet…