Ron Ferwerda wordt scheids van het seizoen 1e divisie

Zaterdag 22 april 2017, na afloop van de 1e divisie wedstrijd Spaarnestad D1 – Ledub D1, is scheidsrechter Ron Ferwerda in het zonnetje gezet. Ron ontving uit handen van de groepscoördinator 1e divisie, Jon Lochtenberg, deze zeer verdiende prijs “Scheidsrechter van het Seizoen 2016-2017, 1e divisie”.

Alhoewel Jon Lochtenberg (zelf Eredivisie scheidsrechter) alleen aanwezig zou zijn als groepscoördinator van de arbiters 1e divisie en Ron Ferwerda de prijs Scheidsrechter van het Seizoen zou overhandigen, liep dit iets anders. Vanwege ziekte van Rons collega, trok Jon zijn scheidsrechterstenue aan en floot hij samen met Ron deze laatste competitiewedstrijd. Maar uiteraard werd ook de verdiende titel en bijbehorende prijs aan volleybaldier Ron Ferwerda uitgereikt.

De keuze voor Ron is afkomstig van zijn collega’s in de 1e divisie en dus niet door “de bobo’s” gekozen. Alhoewel in beide gevallen de prijs zeer verdiend is, is duidelijk dat we hier te maken hebben met een fantastisch collegiale scheidsrechter en een prettig en empatisch persoon.
Ron is al jaren nationaal scheidsrechter, daarnaast ook actief als lijnrechter in de Eredivisie en (hoofd)scheidsrechter en beoordelaar in het beachvolleybal. En niet te vergeten op allerlei gebied actief bij zijn vereniging, in de trainers- en scheidsrechterskant.

“Ik weet niet hoeveel dagen er in jouw week zitten, Ron, maar dat lijken er meer dan 7 te zijn”, waren de woorden van Jon Lochtenberg voor Ron Ferwerda bij de huldiging. Afmelden voor een wedstrijd komt in het woordenboek van Ron nog niet. Hij is er altijd, makkelijk in te delen, of dat nu naast de deur is of aan de andere kant van het land.

Deze erkenning is Ron dan ook van harte gegund. Door zijn collega’s en door de werkgroep Arbitrage. Maar bovenal ook door de sporters.
Ron, dank je wel voor al je werk, enthousiasme, tijd en kennis voor de Nevobo en het volleybal. We hopen nog lang met je samen te kunnen werken.

Bron: NeVoBo