DELA EK Beachvolleybal

Van 15 t/m 22 juli verwelkomt Nederland de beste 64 beachvolleybalteams van Europa voor het DELA EK Beachvolleybal. De wedstrijden worden gespeeld in Den Haag, Apeldoorn, Rotterdam en Utrecht.

64 teams, 4 steden
Acht dagen lang staat heel Nederland komende zomer in het teken van het DELA EK Beachvolleybal. Net als bij het WK Beachvolleybal in 2015 vinden de EK-wedstrijden plaats midden in verschillende stadscentra. Zo staat er een stadion in Utrecht op het Neude, in Rotterdam voor het ss Rotterdam, op het Marktplein in Apeldoorn en het hoofdstadion komt bij de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag.

De stadions in Apeldoorn, Rotterdam en Utrecht hebben ruim 2000 zitplaatsen. In het stadion in Den Haag kunnen 3000 beachvolleybalfans hun favorieten in actie zien.

In elk van de vier steden worden twee poules bij de mannen en twee poules bij de vrouwen afgewerkt. In elke stad is minstens één Nederlands team actief. Ook de achtste en kwartfinales worden gespeeld in alle vier steden. De ontknoping van het EK met de halve finales en finales voor vrouwen en mannen vindt plaats in Den Haag.

Sport en entertainment
Topsport en fun gaan bij het DELA EK Beachvolleybal hand in hand. In en rond de vier stadions zorgen dj’s, dansers en artiesten voor een fantastische sfeer. Side events, show en entertainment zorgen ervoor dat het EK veel meer is dan alleen beachvolleybal.

Tickets
De meeste toernooidagen zijn opgedeeld in twee sessies. Er zijn per stad tickets beschikbaar voor sessie 1 en sessie 2. Het is ook mogelijk om een dagkaart te bestellen, hiermee kunnen op één dag de wedstrijden van beide sessies in een speelstad worden bezocht. Er zijn ook kaarten aan de deur verkrijgbaar; dagkaarten kosten dan €2,50 extra, combitickets kosten €5,00 extra.