VCH H3 in top 1e klasse

VCH Heren 3 draait goed mee in de top van de 1e klasse
Na een wat teleurstellende afsluiter van het jaar 2017 herstelde de Heren 3 zich in het begin van het nieuwe jaar. Alle 4 de wedstrijden werden gewonnen wat resulteerde in 18 punten. Vooral de 3-1 winst tegen nummer 4, Alvoco, was een belangrijke overwinning.
Op maandag 19 februari moest de Heren 3 voor de derde keer op rij buitenshuis spelen.
Dit keer op bezoek bij Spaarnestad H5 wat terug te vinden is op de 9e plek van de ranglijst. De vorige wedstrijd won VCH nog moeizaam met 3-2 maar deze keer bleek Spaarnestad te sterk en won het met 3-1.
Na een teleurstellende wedstrijd wachtte op zaterdag 3 maart de volgende zware uitwedstrijd tegen directe concurrent Compaen H3. Helaas zonder de geblesseerde Victor die tijdens zijn skivakantie ongelukkig ten val was gekomen.
Tijdens de eerste set bleef Compaen de gehele set op voorsprong en gaf dit niet meer weg. Naast het verlies van de set verloor de Heren 3 ook Damian met een knieblessure.
De tweede set wist VCH mede door een lange servicereeks van Youri te winnen. Helaas kon dit in de derde set niet worden doorgezet en stond VCH weer achter.
In de vierde set toonde VCH opnieuw veerkracht en maakte het verschil aan het einde van de wedstrijd. De vijfde set was een feit maar bleek achteraf de makkelijkste set te zijn.
Compaen kon niet meer meekomen, VCH won de wedstrijd met 3-2.

Na deze wedstrijd staat de Heren 3 met 60 punten op de 2e plaats.
5 punten minder dan vv Jonas H2 en 10 punten meer dan Compean H3.

De eerstvolgende wedstrijd is 4 dagen later op woensdag 7 maart om 19:15.
Dan wordt het tweede deel van de Hoofddorpse derby gespeeld: VCH H3 – VCH H2.