VCH H3 promoveert 2e seizoen op rij!

Op 6 mei 2017 stond de promotiewedstrijd VCH HS3 – TOVO HS2 op het programma. Beide teams konden vanuit de 2e klasse promoveren door hun tweede plek in de poule. VCH, dat het voorgaande seizoen vanuit de 3e klasse ruim het kampioenschap wist te halen, speelde voor de eerste keer een p/d wedstrijd. Remi, speciaal meegekomen omdat VCH de ‘thuis’ spelende ploeg was, floot de wedstrijd.

Op de verjaardag van veteraan en teamoudste Duncan werd om 10 uur ’s ochtends in Weesp gestreden om de plek in de 1e klasse. En een strijd was het, de dag na Bevrijdingsdag; de dag waarop bussen werden gemist en verjaardagen nog met een extra borreltje werden gevierd, leek voor VCH H3 niet direct een goed gekozen dag voor een wedstrijd die zo belangrijk is. De 1e set moesten de jongens, wennen aan de zaal en het vroege tijdstip op de zaterdagochtend. Zeker in het begin van de set kwam TOVO al snel voor, en ondanks een kleine comeback werd de set afgesloten met een 20-25 nederlaag. Tijd om aan de bak te gaan dus.

In de 2e set leek het VCH wat meer voor de wind te gaan, het spel werd beter en met de juiste druk op de service kon de rallypass veel benut worden om met een mooie aanval te scoren. Robin, Youri en Victor wisten de nodige punten te maken met een sterke aanval, maar ook de prikballen deden het goed. Het werd 25-19 voor VCH.

1-1 in sets, dus alles kon nog gebeuren. De 3e set werd toch weer een stuk moelijker, wellicht werd de spanning wat veel, maar aan het meegebrachte publiek lag het zeker niet. Het was een wisselende set en uiteindelijk werd deze met 19-25 verloren. Nu werd het tijd om echt aan de bak te gaan, want met een 1-3 nederlaag naar Hoofddorp af te reizen, daar doen de jonge jongens van H3 het niet voor.

Met een kleine achterstand werd aan de 4e set begonnen, maar H3 wist deze om te zetten naar een voorsprong. De nodige time-outs en wissels werden tijdens deze set gebruikt, aan beide kanten van het net, om maar te zorgen dat de set binnengesleept kon worden. Daan, de coach van VCH speelde een cruciale rol en trok samen met zijn jongens aan het langste eind. De set werd besloten met 25-22, mede dankzij het in het veld wisselen van Damian om met een aanval en een mooi block de laatste twee punten te scoren.

Bloedstollend spannend, het publiek wist niet waar ze kijken moesten, en de stemmen van de jongens op de bank begonnen schor te klinken. Met het doorspelen in dezelfde opstelling als de 4e set, startten de jongens vol enthousiasme want nu moesten en zouden ze winnen. Er werd begonnen met een voorsprong, die tot 7-4 standhield, echter kwam TOVO terug en liepen uit tot 7-10. VCH wist dat het nu alles of niets was: de achterstand werd omgebogen: het werd 15-11, onder andere dankzij een tactische slimme prikbal van Stef, de servicedruk van Wouter maar ook door de gevarieerde set-ups van Jaro.

Na het publiek te hebben bedankt vertrokken de jongens met opgeheven hoofd, na een gigantische ontlading naar de kleedkamers, om vervolgens de welverdiende gouden rakkers en bitterballen in ontvangst te nemen in de kantine.

Het was ontzettend spannend, zonder het meegekomen publiek, onze coach, onze trainer en onze gouden invaller Damian was het een stuk moeilijker geweest.

H3 gaat naar de 1e klasse, want na vandaag mag worden gezegd: Dat hebben ze verdiend.

Bedankt voor een fantastisch seizoen, tot op de Beach en anders tot volgend jaar!