D1 vecht voor behoud 3e divisie

Spannende weken nog voor de boeg voor VCH Dames 1. Kunnen ze een plaats in de 3e divisie veiligstellen?
Na een wisselvallig seizoen staan de dames nu 9e (van de 12) maar de concurrenten Keistad en Gemini zitten hier dicht achter. Nummer 12 Abcoude lijkt een directe degradatie niet meer te kunnen ontlopen.
Als de VCH Dames nog punten kunnen pakken tegen nummer 4, Dinto uit, of in de laatste thuiswedstrijd tegen nummer 6, Simokos, dan is de 3e divisie voor volgend seizoen een feit. Eerder werd van beide teams slechts met 3-2 verloren, dus dat biedt perspectief.

Deze week moesten de VCH dames het opnemen tegen vv Utrecht, op dat moment 2e en nog titelkandidaat.
De wedstrijd had een grillig verloop. VCH kon in de 1e 3 sets steeds op voorsprong komen maar als het erom ging tijdens de laatste punten werden er veel pass fouten gemaakt, mede door de servicedruk van vv Utrecht.
Een 20-18 voorsprong in de 1e set werd verspeeld en vv Utrecht denderde met veel servicegeweld door naar een 20-25.
De 2e set werd spannend bij 23-20. Maar met VCH op setpoint ging het weer mis. Eerst een service van de tegenstander onhoudbaar via de netrand en vervolgens weer 2 passfouten brachten de winst weer bij vv Utrecht: 24-26
In de 3e set hetzelfde beeld, VCH kon een voorsprong opbouwen van 4 punten maar ook nu niet vasthouden. Een dubieuze beslissing van de scheidsrechter (hij miste een blocktouchee) hielp daar ook niet aan mee. En weer waren het de passfouten aan VCH kant waarmee vv Utrecht de setwinst pakte: 23-25.
De 4e set was nog een formaliteit. VCH kwam er niet meer aan te pas en met een 15-25 namen de Utrechtse vrouwen de 5 punten mee naar huis plus een eerste plaats op de ranglijst.