Inter Rijswijk MA1 – VCH MA1 3-0

Het is alweer drie weken geleden dat MA1 op vrijdagavond in plaats van een training aan mocht treden in de kwartfinale van de beker. Na een paar makkies stond er deze keer een “echte” tegenstander op het programma. We moesten vroeg vertrekken om de meiden, rekening houdend met files, op tijd tegen Inter Rijswijk aan te laten treden. De Rijswijkse meiden komen in de tweede helft van de competitie uit in de topklasse. Ze staan niet hoog op de ranglijst, dus er waren best kansen voor VCH. Eerdere ontmoetingen op het HTJT liepen voor ons niet goed af, maar dit was weer een nieuwe dag met nieuwe kansen.

In de eerste set stuurde Carol een basisteam het veld in bestaande uit Judith, Evelien, Nadine, Mara, Maxime en Marike. VCH mocht als eerste serveren, maar alle begin bleek moeilijk en de bal eindigde in het net. Vervolgens opende Inter met een ace. In deze set werden aan beide kanten veel fouten afgedwongen. In mijn notities staan veel kreten als service-net, ketser, service-uit, uit, antenne etc. Toch begon de set heel goed voor onze meiden, omdat Mara en Maxime een paar mooie punten wisten te produceren. Dat was de reden van de eerste Time Out bij Inter op de stand 4-7 voor VCH. Dat hielp Inter wel, want in het vervolg van de set slopen zij dichterbij en vanaf 10-10 pakte Inter een voorsprong die ze niet meer uit handen gaven. Een hopeloze achterstand was het niet. VCH probeerde uit alle macht bij te blijven, al kwamen de laatste eigen punten op naam van Evelien bij 14-13 en 16-15. Ondanks twee time-outs en de wissel Meike voor Marike, ging de set met 25-17 naar Inter Rijswijk.

De tweede set begon met Marike, Judith, Yvette, Meike, Mara en Maxime binnen de lijnen. Inter kwam nadat de eerste twee punten netjes verdeeld waren, snel op voorsprong. VCH had moeite om hun harde aanvallen tegen te houden. Het eerste eigen punt kwam op naam van Judith, en dat was al het 5e punt voor VCH. Daarom nam Carol bij 9-5 een time-out. Het effect duurde nog een paar punten, en daarna scoorden Judith en Marike samen door een aanval van Inter hard af te blokken. Uit alle macht probeerde VCH bij te blijven. Dat lukte soms prima door een ace van Mara en een harde middenaanval van Meike. Nadat onze meiden Inter tot 3 punten waren genaderd nam de coach van Inter het initiatief om iedereen weer kort naar de kant te halen. Het verschil van 3 bleef tot de stand 16-13, maar daarna begon Inter toch uit te lopen. Onze meiden bleven in deze set op 15 steken en hadden nog 1 kans om het tij te keren.

Nou die kans wilden de meiden wel grijpen. Waar het in de tweede set vooral missers bij Inter waren die punten voor onze MA1 opleverden, werd er nu volop zelf gescoord. De meiden knalden naar een 3-10 voorsprong. Bij de 10 punten noteerde ik in de service beurt van Judith 4 punten van haar. Ook Evelien, Marike en Meike deden een duit in het zakje. Wat er na het blok van Meike misging, we zullen het nooit weten. Ineens was het Inter dat punten ging maken. De comfortabele voorsprong verdween als sneeuw voor de zon. Aan het einde van de serviceserie van Inter was het heen 3-10, maar 13-10. Daarmee leek het sprankje hoop bij onze meiden wel gedoofd. Toch lieten ze zich niet zomaar van het veld timmeren. De achterstand werd weer teniet gedaan bij de score van 16-16. Door 3 scores van Meike, waarvan twee ketsers direct uit de service en een mooi punt van Judith.
Tot aan de 20 punten ging het gelijk op. Inter sloeg hun 20e punt binnen met een ace en gooide de wedstrijd na 21-19 definitief in het slot. Het 1e matchpoint overleefden de meiden nog omdat Inter de service uitsloeg. Dat leek ook bij het tweede te gebeuren, maar de bal ging via het blok uit en de set eindigde in 25-19 voor Inter Rijswijk. Zo verlieten de VCH meiden met een 3-0 nederlaag, maar wel met opgeheven hoofd de sporthal in Rijswijk en het bekertoernooi.