Protocol verantwoord sporten

Kik hier voor het laatst geplaatste bericht over Coronamaatregelen.

(Dit protocol gaat uit van de per 15 januari 2022 geldende landelijke maatregelen)

Per 15 januari 05.00 uur mag er getraind worden, en ook zijn onderlinge wedstrijden toegestaan. Er mag geen competitie gespeeld worden.
Er gelden bij sporten op binnensportlocaties de volgende maatregelen:

  • Vanaf 18 jaar is een Corona toegangsbewijs (CTB) noodzakelijk; we vragen hierbij de trainers om de eigen groep weer te gaan scannen.
  • De CTB-verplichting geldt niet voor personen die beroeps- of bedrijfsmatig werkzaamheden verrichten. Dat laatste betreft o.a. onderhoud professionals, trainers/coaches, vrijwilligers, etc. Zodra zij geen taak meer vervullen, moeten zij de sportaccommodatie verlaten;
  • Iedereen vanaf 13 jaar draagt een mondkapje, maar deze mag af tijdens het sporten;
  • Kleedkamers, toiletten en douches mogen open. Vanaf 13 jaar is ook hier het dragen van een mondkapje verplicht en vanaf 18 jaar 1,5 meter afstand;
  • Publiek is niet toegestaan;
  • Na het sporten verlaat men zo snel mogelijk weer de accommodatie.

 

Sportkantines

De sportkantines vallen onder de regelgeving voor de horeca en zijn derhalve gesloten. Het afhalen van eten en drinken bij een afhaalpunt is wel mogelijk zonder coronatoegangsbewijs. Bij afhalen binnen geldt dan wel een mondkapjesplicht.

De horeca in de FBK valt onder TIJNES, en zij zijn verantwoordelijk voor de handhaving van deze regels. Er kunnen pittige boetes vallen voor de horeca bij het overtreden van de regels. Wij roepen alle volleyballers op om de regels goed na te leven.

 1. De op de FBK van toepassing zijnde tekst is gehaald en afgeleid uit het Protocol Verantwoord Sporten van de NOCNSF. De totale tekst is hier terug te vinden: protocol-verantwoord-sporten-v15012022-1.pdf (nocnsf.nl)
  Lees een verkort overzicht van alle maatregelen na op de website van de Rijksoverheid

 

Dit protocol gaat uit van de per 15 januari 2022 geldende landelijke maatregelen. Dit protocol is juridisch gezien een advies voor het handelen op buiten- en binnen-sportaccommodaties en in de openbare ruimte.

Het protocol is inhoudelijk in lijn met de tijdelijke wet COVID-19, geldend van 27-11-2020 t/m heden. NOC*NSF heeft een lijst met veelgestelde vragen opgesteld over het sportprotocol en corona.