VCH H1 staat in de bekerfinale

In de halve finale van de regiobeker speelde VCH een thuiswedstrijd tegen Wilhelmina uit Amersfoort. Na een aantal nederlagen in de competitie is het kampioenschap ver weg, dus de beker is de beste kans om nog wat te winnen. Eerste spelverdeler Jaro moest zich helaas ziek afmelden, dus de 14-jarige Thijmen mocht als vaste invaller de honneurs waarnemen.

Op deze vroege maandagavond zat de tribune helemaal vol. De heren hadden er zin in, en vanaf het begin was dat te merken. Iedereen zat vanaf het begin goed in de wedstrijd. Wilhelmina werd onder druk gezet met harde aanvallen. De hele eerste set had VCH een kleine voorsprong, en deze hielden ze tot het einde vast: 25-21.
Het niveau van de wedstrijd bleef hoog. Lange rally’s met mooie verdedigende acties werden afgewisseld met goede scores. Ook nu bleef VCH eigenlijk de hele set aan de goede kant van de score. De voorsprong was niet groot, maar was precies genoeg om twee punten over te houden aan het einde, en met 25-23 was ook de tweede set binnen.
De basisopstelling bleef dus ook in de derde set staan, ondanks de ruime voorraad aan wissels. De derde set was de scherpte aan het begin iets minder, en de foutenlast werd iets hoger. Maar de verschillen waren nooit groot. Bij een stand van 20-20 bracht trainer Rob op de spelverdeling de routine van Stefan in. Dat pakte goed uit, en met een paar mooie ballen pakte VCH de voorsprong, en bij 25-23 was de 3-0 overwinnning binnen.

Op 11 mei speelt VCH nu de finale in Maarssen tegen Haaglanden uit Voorburg. Dit belooft weer een spannende wedstrijd te worden, waarin de Hoofddorpers zeker niet kansloos zijn.