MC1 klaar voor de competitie

Al na één training gingen Anoushka, Brigitte, Denise, Lisa, Maud en Sara aan de bak in Alkmaar voor een oefenwedstrijd tegen Alvoco.
Een nieuw team en voor iedereen een nieuwe opstelling in het veld. Voor de meesten een groter veld, een zwaardere bal en 2 mensen meer in het veld…
Er wordt door deze meiden gelijk vanaf het begin door iedereen bij de service gepenetreerd vanaf positie 1. De rest wordt in de rally via pass midden gespeeld. Na 1 training en een leuke pittige oefenwedstrijd is dat snel opgepikt!

De week daarop stond set-up en basis afspraken op de agenda. Helaas viel Denise met een blessure uit en trainde Anouk mee op de vrijdag. Denise telde het wedstrijdje tegen de ouders die er waren en zo werden er zes meiden klaar gestoomd voor de volgende oefenwedstrijden.
Op het Toverpottoernooi in Utrecht konden de zeven meiden (Denise was erbij op de bank!) aan de bak tegen andere 1e klasse teams en het merendeel hoofdklasse teams. Een ware vuurdoop met als resultaat pittige inzet, een hoop plezier en ook winst bij de meiden. Meters maken in het volleybal werkt! Het team gaat steeds beter spelen!

Met Anouk erbij en Mette terug van haar kennismaking op school, werd er begonnen aan de 3e week voorbereiding. In deze week startten de meiden ook met looptraining bij de Toolenburgse plas olv Bas de Bruijn op de woensdagmiddag. Er is hard gewerkt aan loopscholing en corestability.
Vanaf volgende week doen ook Milan en Sasha (jb1) hieraan mee. Nog een laatste training aanstaande vrijdag en dan knallen de ballen in de competitie als eerste tegen Leython. Voor wie niet weet wie deze meiden zijn: je herkent ze snel genoeg op de wedstrijdvloer:

Think pink…. & …. VCH BAM!