Het Mysterie van de Verdwenen Paal

Het zou bijna een kop voor een nieuwe Suske en Wiske kunnen zijn hoewel het dan waarschijnlijk ‘Het avontuur van de Plaatsvervangende Paal’ zou heten.

Na een aantal trainingen in de afgelopen weken was het woensdag 19 september toch echt tijd om met de competitie te beginnen in de eigen FBK hal.
Iedereen was op tijd aanwezig, de zaaldienst paraat en nadat de zaalvoetballers de zaal verlaten hadden kon het opbouwen beginnen. Eerst de plopper zoeken natuurlijk om de putjes open te krijgen want ook die liggen er weer strak in dit jaar.
De meiden van D1 bouwden hun vertrouwde veld 4 op. De jeugd van JB3 bouwde veld 1 op en H4 zette de palen neer op veld 2.
Op veld 3 werd nog gezocht naar een plopper en ook daar konden de dames van D5 beginnen met het veld opzetten. Paal 1 werd uit het toestellenhok gehaald en geplaatst , maar toen…  Waar was paal nummer 2?
Een grote zoektocht was het gevolg waarbij de hele zaal werd uitgekamd, kleedkamers, andere hokken, tribune en Youri zelfs een rondje buiten deed en Piet de barman gevraagd werd of hij wat wist.
Een groot mysterie, de paal was en bleef verdwenen.
Iets met goede raad en duur enzo maar de mannen van o.a. H4 lieten zich niet zomaar uit het veld slaan (later wel maar dat is een heel ander verhaal :-)).
Diverse palen van andere sporten werden nog geprobeerd en uiteindelijk werd het een paal van de korfbal die met veel kunst- en vliegwerk (en touw en spanband en een scheidsrechtersstoel en nog een spanband) aan de muur werd verankerd en dienst deed als 2e paal.  Het net werd op hoogte bevestigd met alweer wat touwen en strakgetrokken met de spanbanden via de scheidsrechtersstoel die weer aan de paal vastzat.
Kortom een klein kunstwerkje.


Gelukkig kon de wedstrijd dus doorgaan een ook de 2e wedstrijd om 21:00 kon plaatsvinden dankzij de inspanningen van Ron, Gerco, Richard, Koos e.v.a.
Het is nog onbekend waar de paal op dit moment is. Dus wie weet, wordt vervolgd …