Jongens A 3e in poule op HTJT

JA sluit de pouleronde op het HTJ toernooi als derde af
Na de eerste dag van het HTJ Toernooi stonden de Jongens A op de derde plaats van de ranglijst met 0,5 punten achterstand op de nummers 1 en 2 Dordrecht en Huizen.
Naast de jongens van JA1:  Guy, Thymen, Pascal en Bas en HS3: Victor, Robin, Damian en Jaro deed Judith ook mee omdat Bartek, Robbert en Peyman er helaas niet bij konden zijn.
Zondag 4 februari was het dan weer zo ver: de tweede ronde van het HTJ stond op het programma in Zwaag.
Bij de aankomst in de hal zagen de jongens hun volgende tegenstander Compaen met 2-1 verliezen van de nummer 1 Next Volley Dordrecht. Echter had Compaen wat extra jongens spelend in topdivisie en 3e divisie meegenomen waardoor het verschil met Dordrecht heel klein was.

Voor VCH de zware opgave om in ieder geval 1 set te winnen om boven Compaen te blijven. Na een uitloop van een uur begon rond 17:20 uur de wedstrijd tegen Compaen.

In het begin van de eerste sets kon VCH goed meekomen maar daarna liep Compaen uit en VCH verloor met 25-15. De tweede set kreeg VCH de drie divisie spelers beter onder controle waardoor VCH lange tijd goed weerstand kon bieden. Helaas niet lang genoeg waardoor Compaen met 25-19 won. In de derde set leek Compaen wat vermoeid, VCH nam het initiatief en gaf dat niet meer weg. Er werd gewonnen met 15-11 en daarmee had VCH ondanks de 2-1 nederlaag genoeg punten om Compaen onder zich te houden.

Na deze wedstrijd stond meteen de volgende tegenstander te wachten, directe concurrent voor de tweede plaats PDK Huizen. Huizen had met 3-0 van Kalinko gewonnen en dat betekende dat VCH met 3-0 moest winnen om tweede te worden.

De eerste set werd er gevochten voor ieder punt en het ging gelijk op tot aan het einde van de set. Huizen kwam op setpoint bij 23-24, VCH wist deze om te buigen naar 25-24. Door wat twijfelgevallen van de scheidsrechters (aan beide kanten) kreeg Huizen weer een setpoint bij 25-26. Het werd nog 26-26 maar daarna had VCH pech en verloor met 26-28.

De tweede plaats was nu uitzicht en de laatste twee sets liet VCH het dan ook lopen.De vermoeidheid en honger hielpen ook niet echt mee. Rond 19:30 was de wedstrijd klaar en kon VCH snel terug naar Hoofddorp om de honger te stillen.

Op zondag 22 april zijn de finales. VCH zal dan als 3e van de poule spelen voor plaatsen
5-8. En zal het dan opnemen tegen GSC, Gemini-S en/of Compaen.