JA verrast op 1e dag HTJ Toernooi

Dit seizoen doen de Jongens A mee aan het Holland Top Jeugd Toernooi.
Dit toernooi waar alle teams vanuit regio West aan kunnen meedoen werd gespeeld in Almere. Er doen 11 Jongens A teams mee in twee verschillende poules. De JA van VCH zat in de poule B samen met Next Volley Dordrecht, PDK Huizen, Compaen en Kalinko. Op de eerste twee dagen wordt de poulefase afgewerkt om vervolgens op de derde dag de finalerondes te spelen.

De JA is een mix van de JA1: Guy, Bas, Pascal, Thijmen, Robbert, Peyman en Bartek en de jeugdspelers van Heren 3: Victor, Robin, Damian en Jaro met als coach Wouter.

Zondag 26 november speelde de JA voor het eerst in deze samenstelling tegen Next Volley Dordrecht dat bijna kampioen is in de Hoofdklasse. Een makkelijke start zat er dus niet in. In het begin van de eerste set kwamen de jongens goed mee met Dordrecht maar halverwege de set liep Dordrecht langzaam weg. Het werd 25-17 wat zeker geen schande was.
In de tweede set begon VCH fel en konden de jongens weer goed meekomen. Echter was er halverwege de set een lange servicereeks van Dordrecht die het gat weer deed vergroten. VCH maakte nog wel een eindsprint maar kwam net tekort: 25-22.
De derde set ging tot de 15. Inmiddels raakte de jongens meer aan elkaar gewend en ze namen dan ook brutaal de leiding. Deze voorsprong bleef de hele set zo’n twee punten waardoor de laatste set met 15-13 werd gewonnen.

Lang over deze wedstrijd kon niet worden nagedacht want de volgende wedstrijd tegen Kalinko stond al weer op het programma. Kalinko ook uitkomend in de Hoofdklasse had verrassend gewonnen van Compaen waardoor nog een nederlaag voor VCH een slechte start zou zijn op het HTJ. Dit besefte de jongens zich ook want vanaf het begin werd de druk met de service opgevoerd. In elke set liep VCH zover uit dat ook alle wisselspelers hun debuut konden maken op het HTJ. Het werd uiteindelijk een redelijk gemakkelijke overwinning: 25-21, 25-15 en 15-06.

Door de 2-1 nederlaag en 3-0 overwinning staat de JA op gedeeld eerste plaats met PDK Huizen en Dordrecht. Op zondag 4 februari staat dag 2 op het programma met twee sterke tegenstanders: PDK Huizen en Compaen.

Maar voordat het zover is speelt JA op 6 januari de voorronde op het NOJK in Tuitjenhorn.