Verrassende seizoenstart VCH H3

Na de promotie van vorig seizoen speelt Heren 3 dit jaar 1e klasse. Door de versterking van Damian op midden is Wouter van deze positie verlost en bestond het team weer uit 8 spelers. Echter voor Youri bleef VCH Beach helaas iets te lang open, waardoor hij, na Rik, het tweede slachtoffer werd van de door Heren 3 inmiddels gevreesde slagboom[1]. Gelukkig nam Robin de diagonaalpositie moeiteloos van Youri over waardoor ‘de schade’ beperkt bleef.

De eerste wedstrijd van het seizoen was een bekerwedstrijd, thuis in de vertrouwde FBK. Waarbij de tegenstander (ook spelend in de 1e klasse) niet genoeg tegenstand kon bieden om de Heren 3 te verslaan. Een prima start voor Heren 3 dat op vrijdag 17 november de tweede ronde speelt in Loosdrecht.

Vier dagen later begon de competitie tegen VV Jonas HS 2 dat eigenlijk gepromoveerd was naar de promotieklasse maar dit liever niet wilde spelen. Dat ze dus een maatje te groot waren voor Heren 3 werd dan ook al snel duidelijk (de wedstrijd eindigde met een 4-0 nederlaag).
Rustig bijkomen van die nederlaag zat er niet in, drie dagen later stond de uitwedstrijd tegen Amstelveen op het programma. Er werd met 3-2 gewonnen maar het liep nog niet zoals Heren 3 dat graag zou willen.
Gelukkig voor Heren 3 kwamen er een aantal thuiswedstrijden aan. Op 11 oktober werd met 3-1 gewonnen van Alvoco HS 1, een week later met dezelfde cijfers van Compaen HS 3 en daarna nog een 4-0 overwinning op onze zuiderburen uit Nieuw-Vennep. Met als extra lichtpuntje de verrassend snelle rentree van Youri.

Vooral door de laatste wedstrijden is Heren 3 terug te vinden op de 3e plaats van de ranglijst. Waarbij wel moet worden gezegd dat de verschillen nog erg klein zijn.

De volgende wedstrijd voor Heren 3 is een bijzondere:
Ze spelen op 8 november om 19:15 uit maar wel in de FBK tegen clubgenoot VCH Heren 2.

 

[1] Beide heren hebben hun hand/duim tussen de slagboom gekregen. Rik in februari lees: H3 kan zich opmaken voor P/D