H3 droomt stiekem al van 2e plaats

Na de overwinning van VCH H3 op de nummer 1, Unitas, moest de concurrent voor de tweede plek, Oradi/Omnia, weer in actie komen. De eerste wedstrijd na de 3-2 overwinning van VCH op Unitas verloor Oradi verrassend met 3-1 van Smashing Velsen maar bij de volgende wedstrijd maakte Oradi geen fouten: 4-0 winst tegen van Nispen.

VCH Heren 3 moest vervolgens ook tegen Smashing Velsen en ook de jongens verloren daar met 3-2. Helaas had de scheidsrechter een iets te belangrijke rol bij deze uitslag maar geen reden tot paniek want Oradi moest nog naar Hoofddorp komen.

Voordat de wedstrijd van woensdag 29 maart tegen de nummer 2: Oradi/Omnia op het programma stond was het verschil 5 punten (met 1 wedstrijd meer) in het voordeel van Oradi/Omnia. Deze onderlinge wedstrijd was dan ook erg belangrijk voor de 2de plaats.

Rond 19:15 begon Heren 3 (weer met invaller Damian ter vervanging van Rik) de 1ste set sterk en de jongens kwamen dan ook op voorsprong. Die voorsprong hielden ze de hele set vol en de set werd afgerond met de eerste setwinst van de wedstrijd: 25-19.
De mooie start van eerste set zetten de heren van VCH voort in de 2de set. De tegenpartij werd steeds sterker en kwam dan ook in het begin van de set op voorsprong.
Deze voorsprong bleef tot halverwege de set in stand maar toch kon VCH met een paar sterke servicebeurten de set met 25-22 winst besluiten.

2-0 voor tegen de nummer 2 is mooi maar Heren 3 wilde meer. In de 3de set begon Oradi nog fanatiek maar bij de 8 punten stopte dat. Na 2 lange servicebeurten was het gat zo groot geworden dat het verzet van Oradi was gebroken. De derde set werd dan ook 25-12 in het voordeel van VCH.
Ook de laatste set wilde de Heren 3 graag winnen. Het begon dan ook sterk en bleef de hele wedstrijd op ruime voorsprong. Aan het einde van de set kwam Oradi dichterbij maar na 2 time-outs van Daan wist de Heren 3 ook de laatste set te winnen: 25-21.

En was de 4-0 een feit. 5 punten voor VCH, 0 punten voor Oradi: een mooiere uitslag kon niet!
Na deze wedstrijd heeft de Heren 3 de 2de plaats overgenomen van Oradi.
Allebei hebben ze nu 59 punten maar, Heren 3 heeft een wedstrijd minder gespeeld.Met nog 3 wedstrijden te gaan heeft de Heren 3 een mooie uitgangspositie voor de 2de plaats en de P/D-wedstrijd.

Op maandag 3 april wil Heren 3 revanche nemen voor de verloren thuiswedstrijd tegen van Nispen. En een week later op maandag 10 april komt Voluit op bezoek om de uitgestelde wedstrijd in te halen.
Heren 3 eindigt thuis op woensdag 19 april tegen Atalante.