Dinto MA2 – VCH MA1 0-4

Met het maken van dit stukje ben ik (voor even) weer bij. Een dag na de verloren bekerwedstrijd tegen Inter Rijswijk moest MA1 de positieve draad van de competitie weer oppakken tegen MA2 van Dinto. De thuiswedstrijd ging gelukkig erg goed want 4 van de 5 punten bleven in Hoofddorp. Blijkbaar is het kwaliteitsverschil tussen MA1 en MA2 in Warmenhuizen groot. Dinto MA1 dat in de topklasse uitkomt, liet namelijk maar 1 set achter in Hoofddorp.Na een week wedstrijdrust stond de return tegen DInto MA2 in Warmenhuizen op het programma. We waren mooi op tijd, maar toch was er even paniek in de tent. De vraag was: mocht Judith wel meedoen nu haar VCH shirt nog in Hoofddorp lag. Gelukkig mocht dat. De scheidsrechter streek met de hand over het hart. Zo kon het gebeuren dat Judith niet met het vertrouwde nummer 223 speelde, maar met nummer 1. Dat weerhield haar niet van een vliegende start, want bij de eerste 5 opslagen kwam Dinto niet aan passen, laat staan aan aanvallen toe. Na 2 punten van Dinto scoorde VCH vrolijk verder. Nadine prikte nummer 6 binnen, waarna Mara scoorde en Yvette deed dat dunnetjes over met een ace. Na twee foutjes aan VCH kant en een zeldzame scherm fout stond Dinto ook op 7 punten. Tegenover elk punt van DInto maakte VCH er steeds minimaal één meer, zodat de voorsprong gestaag groeide. Na een superlange rally viel nummer 14 aan onze kant en daarna sloeg Yvette een ace. Het 16e punt was zeker bijzonder. Vaak hoor ik bij wedstrijden de term kill-blok, maar MA1 heeft daar een mooie variant op: het zus-blok dat alleen maar door Yvette en Nadine gemaakt kan worden. De meiden scoorden vrolijk verder en tussendoor hielp DInto uiteraard een handje, maar die foutjes waren er aan beide kanten. Aan het einde van de set sloegen Maxime en Marike de laatste punten binnen, maar niet nadat Dinto hun totaal nog op 17 had gebracht.

Om aan de kop van de ranglijst te blijven zou het wel prettig zijn als onze meiden met dezelfde vaart verder zouden spelen. In het begin van de tweede set leek dat nog niet helemaal, want Dinto hield gelijke tred tot 7-8. Die punten kwamen vaak tot stand uit mooie aanvallen van onze meiden. De slagen van Maxime, Marike en Meike waren te machtig voor DInto. Hierna namen de VCH meiden weer een voorsprong van 6 punten door Marike, Mara en Yvette. Dinto moet gedacht hebben, wat zij kunnen, kunnen wij ook. Na 8-14 was het ineens weer 13-14. Even schrikken en daarna resetten. De time-out had zijn uitwerking, want de voorsprong groeide weer snel. Met Marike aan de opslag die ze zelf verdiend had na een smash kwamen er uit de service 2 punten bij. Na een blok van Judith bracht Evelien VCH met twee punten op het randje van 20. Het verschil was op dat moment weer 6 punten. VCH scoorde vrolijk door en won opnieuw met 25-17.
Het mag ook gezegd worden dat de scheidsrechter bij DInto een prima wedstrijd floot. Zij had niet alleen oog voor de standaard situaties, maar had ook opstellingsfouten, schermfouten en aanvallende fouten ook uitstekend in de gaten.

Konden de meiden ontspannen aan set 4 beginnen? Dan moest eerst het derde bedrijf nog binnengesleept worden. Na twee goede sets is dat bij veel ploegen een uitdaging. Ook vandaag leek VCH MA1 het slachtoffer te worden van dat fenomeen. Na een gelijk opgaand begin nam Dinto deze keer de voorsprong. Wat onze meiden ook probeerden om over DInto heen te gaan. Zij waren zo glad als een aal in deze set. Judith wist haar aanvalsters wel goed met gevarieerde sets te bereiken, want ik noteerde punten voor Nadine, Evelien, Mara en zelf snoepte ze ook af en toe een puntje mee. Toch liep het niet helemaal lekker. Bij 13-6 voor Dinto waren onze time-outs al op. Dinto liep uit naar 20-14 toen het noodlot aan hun kant toesloeg. Bij het neerkomen na een aanval klonk er een ijzingwekkende pijnkreet. Een van de speelsters van Dinto was door haar knie gezakt en bleek ernstig geblesseerd. Zo ernstig dat zij met een van pijn vertrokken gezicht door een ambulance naar de spoedeisende hulp gebracht moest worden. Natuurlijk heel naar allemaal en iedereen was zeer aangedaan. De wedstrijd heeft lang stilgelegen om het meisje van Dinto te kunnen helpen. Na het weekend hoorden we dat zij een kruisband in haar knie heeft gescheurd. Natuurlijk hopen we dat zij weer snel herstelt. Veel sterkte voor Anne van Dinto MA2.
Na een nieuwe warming up ging de wedstrijd toch weer verder. Het is knap dat alle speelsters zich toch weer konden motiveren om verder te gaan. Het voorval zal Dinto het meeste hebben gedaan, maar of dit ervoor gezorgd heeft dat VCH weer dichterbij kon komen? Het zou heel goed kunnen. Alle meiden knokten voor wat ze waard waarden voor dit punt. Deze set met een zwart randje kreeg een heel spannend einde. Een goede teamprestatie aan VCH kant zorgde voor een 22-24 voorsprong, maar Dinto kwam toch weer terug tot 24-24. De opslag van Dinto eindigde in het net, waarna Nadine de wedstrijd veilig stelde met 24-26.

Set 4 stond in het teken van het bonuspunt. De vermoeidheid begon toe te slaan. De eerste 10 punten voor VCH kwamen voort uit fouten van DInto en punten van Yvette en Nadine. VCH was in deze set ook weer de bovenliggende partij en deed er alles aan het vijfde punt binnen te slepen. Iets meer dan de helft van de 25 punten die de meiden nodig hadden scoorden ze zelf en de rest kwam voort uit fouten aan de andere kant van het net. VCH speelde een sterke wedstrijd en wist zich ook over de voor Dinto nare onderbreking in de derde set heen te zetten.

Met een verdiende 4-0 overwinning konden we weer naar Hoofddorp. Er is nog alle kans om aan het einde van de rit bovenaan te eindigen. De wedstrijden tegen Zaanstad zullen cruciaal worden. De meiden kunnen dat volgens mij best aan, als ze zo ontspannen en geconcentreerd blijven spelen als deze wedstrijd. Ik kijk er nu al naar uit.