VCH MA1 – LEYTON DC MA1 3-0

MA1 heeft er in het nieuwe jaar alweer een paar wedstrijddagen op zitten. Het begon op 7 januari met het NOJK in Huizen. Ondanks het voorspelde slechte weer en de glibberige omstandigheden waagden we toch de reis naar Den Haag. De meiden beleefden weer een leerzame dag, maar slaagden er helaas niet in zich te plaatsen voor de tweede dag.

Op de woensdag erna mochten de meiden aantreden voor de bekerwedstrijd in de derde ronde tegen de meiden van Leython uit Leiderdorp.

Dat team is in de winning mood, omdat ze gepromoveerd zijn van de tweede naar de eerste klasse. Waarschijnlijk mag MA1 vanavond meer tegenstand verwachten dan in de tweede ronde tegen Velo. Toch ligt een overwinning voor onze meiden voor de hand.

In de eerste set maakt VCH de verwachtingen helemaal waar. Als het scoreverloop aan het begin een patroon is voor de rest van de wedstrijd zijn we snel klaar. In rap tempo schiet MA1 naar een grote voorsprong en Leython heeft niet zoveel in te brengen. De MA1 meiden kunnen naar hartelust aanvallen en sprinten van 8-1 naar 18-7. Aan het einde van de set wordt VCH iets slordiger en komt Leython beter in de wedstrijd. Desondanks komt er een ruime eindscore op het bord te staan.
De punten die Leython aan het einde van de eerste set maakt geeft hen moed voor het vervolg. De tegenstander komt brutaal op voorsprong, maar VCH laat het er niet bij zitten. De achterstand is bij 8-8 volledig weggepoetst. Sterker nog onze meiden zetten goed door en zorgen ervoor dat de coach van de tegenstander bij 14-10 zijn meiden even op het juiste spoor gaat zetten. Hoewel Leython meer weerstand biedt komt de setwinst niet gevaar. Onze meiden stellen de set veilig nadat ze de stand naar 21-15 hebben getild. Leython scoort dan nog wel een paar keer, maar verder dan 25-20 komen ze niet.

De bekerwedstrijden worden net als de competitiewedstrijden gespeeld om drie gewonnen sets, met dit verschil dat het bij 3-0 in een bekerwedstrijd afgelopen is. Daar gaat VCH voor, maar Leython begint nu toch wel tegen te stribbelen. Net als in de tweede set zijn de eerste punten voor hen en komt VCH op 5-5 voor het eerst gelijk. Onze meiden missen een paar punten, omdat Leython letterlijk een loopje neemt met de achterlijn en een aantal keren wegkomt met een voetfout. De score gaat lang gelijk op, tot beide teams in de buurt van de 20 komen. Dan hebben onze meiden toch de langste adem en pakken ook deze set met 25-20. Plaatsing voor de kwartfinale is een feit.

Op dit moment weten we dat in de kwartfinale Inter Rijswijk, een topklasse-team, wacht. Dat is andere koek, want die kennen de meiden nog van het NOJK. Als je aan een wedstrijd begint heb je natuurlijk altijd kans, anders kan je beter thuis blijven, maar dat het bikkelen wordt, dat is zeker.